Raamdecoratie op kantoor

13 juni 2018

Raamdecoratie voor het kantoor is niet iets wat je zo maar even kiest. Want meer dan bij welke andere ruimte dan ook, is het goed filteren van het licht hier essentieel. Zonlicht wordt al snel hinderlijk als dat de hele tijd in de ogen schijnt of het beeldscherm daardoor onleesbaar maakt. Maar op een donker kantoor neemt de productiviteit ook snel af. Goede raamdecoratie is belangrijk dus voor elke werkplek. Wij leggen je hier uit welke mogelijkheden je daarin hebt.

Eisen aan zakelijke raamdecoratie

Effectief voor concentratie en privacy, prettig in sfeer en een aangename akoestiek, brandvertragend, voldoende daglicht, weinig lichtreflectie… Er zijn heel wat eisen waar de raamdecoratie in een kantoor aan moet voldoen. Gelukkig zijn er veel soorten raamdecoratie die aan meerdere vereisten tegelijk voldoen. Combineer je ze, dan kun je eigenlijk de ideale raamdecoratie voor op kantoor samenstellen. En, niet onbelangrijk, die ook nog mooi past bij de huisstijl of sfeer die gewenst is.

Lichtinval bij de werkplek

Allereerst de lichtinval. Om die goed te krijgen, kies je het beste een gordijnstof die voldoet aan de door de EU opgestelde richtlijnen voor lichttransmissie. Die bepalen hoeveel daglicht een stofsoort mag doorlaten afhankelijk van de werkplek en locatie. Zo is voor een beeldschermwerkplek aan de noordzijde van een gebouw een lichttransmissie van 20% toegestaan terwijl voor de zuidzijde nog maar 5% toelaatbaar is. Raamdecoratie van stof zoals de Duette®Shades, plissés of rolgordijnen hebben altijd stofsoorten die aan elke norm van lichttransmissie voldoen zodat er voldoende keus is.

Brandvertragende gordijnstoffen in kantoorgebouwen

Veiligheid is altijd belangrijk, zeker in kantoorgebouwen met veel mensen kan hier niet genoeg aandacht aan worden besteed. Brandvertragende gordijnstoffen zijn dan ook een echte must voor op kantoor. Het zal een brand niet voorkomen, maar de stoffen gaan minder snel branden. Dit komt doordat deze gordijnstoffen zijn gemaakt van een uniek brandwerend garen. Deze stoffen zijn er in veel varianten zoals in-betweens, gordijnen, vouwgordijnen, plissés en rolgordijnen. Eigenlijk heeft elke vorm van raamdecoratie wel een ruim aanbod van brandvertragende stoffen.

Raamdecoratie voor binnenin het kantoor

Met gordijnen kun je ook ruimtes creëren. Zo zijn paneelgordijnen heel geschikt als roomdivider zodat je een grote ruimte makkelijk opdeelt in kleinere werkplekken. En vergeet niet om ook raamdecoratie binnenin het kantoor te gebruiken. Bijvoorbeeld om het directe zicht in kantoren of vergaderzalen vanaf de gang of kantoortuin te hinderen en de mensen die daar werken meer privacy te bieden en meer kans op een betere concentratie.

Privacy voor vertrouwelijke of vervelende gesprekken

Naast gordijnen of raamdecoratie van gordijnstof zijn er ook de harde varianten zoals houten of aluminium jaloezieën. Deze zijn ideaal om het licht naar wens te filteren en om privacy te bieden in vergaderzalen. Ze worden gemakkelijk precies zo gekanteld dat inkijk niet meer mogelijk is. En dat kan heel handig zijn als er vertrouwelijke informatie over tafel gaat of een vervelend gesprek zal plaatsvinden. Wil je meer sfeer of juist iets wat de akoestiek wat aangenamer maakt? Kies dan voor duo-rolgordijnen of plissés in een top-down, bottom-up-uitvoering.

Kleurvaste gordijnstof

Gordijnen die wel goed het licht filteren of zelfs blokkeren maar na een jaar helemaal flets zijn doordat ze verkleurd zijn, zien er ook niet mooi uit. Gelukkig kan dat voorkomen worden door raamdecoratie in een No Limits-stof te kiezen. Gordijnstoffen en vouwgordijnstoffen van deze unieke stof zijn niet alleen vuil- en vochtafstotend, ze zijn heel kleurvast. Ze verkleuren dus niet onder invloed van zonlicht en zien er ook nog eens extra luxe uit dankzij het polyacryl waarvan ze gemaakt zijn.

Op maat gemaakte raamdecoratie voor kantoren, bij MrWoon

Elke vorm van raamdecoratie voor op kantoor is te vinden bij de winkels van MrWoon. En vanzelfsprekend wordt het op maat gemaakt! Voor meer informatie of advies kun je altijd een afspraak maken met een van onze interieurstylisten.

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright Toppoint

Gratis afspraak over Raamdecoratie op kantoor?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: