Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Met deze brandveilige raamdecoratie zet je veiligheid voorop

08 mei 2017

Een ongeluk zit helaas in een heel klein hoekje. Ook in huis. Daarom vertelt MrWoon je in deze blog graag meer over brandveilige raamdecoratie. Want hoe stijlvol ook, veiligheid staat bij ons voorop in het interieur.

Veiligheid voorop

Een brand in huis voorkomen, dat kunnen zelfs de allerslimste high tech interieurproducten niet. Daarom is het zaak om je huis zo in te richten dat vlammen zich niet snel kunnen verspreiden. Dit geeft je tijd om de brand te (laten) verhelpen of nog veel belangrijker: om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen.

Vlamvertragend, brandvertragend of brandwerend?

Er zijn een paar verschillende termen hiervoor in omloop. Vlamvertragend, brandvertragend of brandwerend bijvoorbeeld – al doet deze laatste vermoeden dat een brand afgewend kan worden. Dat is niet het geval. Maar door gebruik van brandwerend stoffen, geef je jezelf die eerdergenoemde waardevolle extra tijd.

Brandwerende stoffen

Brandwerende stoffen zijn niet onbrandbaar, maar zorgen er door hun structuur en unieke garens voor dat bijvoorbeeld gordijnen minder snel in vlammen op gaan. Het brandproces wordt hiermee dus vertraagd. Deze stoffen kun je gebruiken voor stoffen meubels of raamdecoratie. Zo kun je in geval van vuur dus ergere schade voorkomen.

Brandvertragende gordijnen

Van plissé, Duette® Shades en rolgordijnen tot in-betweens en zelfs lamellen en jaloezieën: bijna iedere vorm van raamdecoratie is in brandvertragend materiaal verkrijgbaar. Een goede eerste stap voor een brandveilig interieur. De Magnus en Mira-lijn is zo’n unieke collectie brandwerende stoffen. Mira is een transparante stof, Magnus is een zonwerende stof. Alle producten uit deze lijn zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren én zijn met permanent brandwerende garens geweven. Ideaal dus voor in huis, maar even zo goed op kantoor.

Vlamvertragende garens

Maar wat zijn die permanent brandwerende garens precies? Bijvoorbeeld de Trevira CS is zo’n internationaal bekende vezel, die aan de hoogste eisen voldoet. De vlamvertragende eigenschappen zijn ingebouwd in de chemische structuur van deze polyester vezel waaruit ook de garen van de Magnus en Mira-lijn zijn opgebouwd.

Brandvertragende coatings

Zelf na het wassen behoudt deze stof zijn brandvertragende werking. Daarnaast versterken niet-permanente vezels en een FR coating er ook voor dat de stof brandwerend is. Wil je weten hoe jij jouw raamdecoratie kunt optimaliseren op het gebied van brandveiligheid? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie? Bezoek dan ook MrWoon-raamdecoratie.nl

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over brandveilige raamdecoratie?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: