Verbouwen? Maak een moodboard!

18 oktober 2023

Zo ontdek je welke woonstijl jij mooi vindt

Ga je verbouwen? Dan is dat het perfecte moment om ook jouw interieur eens opnieuw onder de loep te nemen. Laat je het na de verbouwing in dezelfde woonstijl? Of ga je helemaal voor iets nieuws? Als je nog niet precies weet hoe je straks jouw nieuwe interieur moet inrichten, is een moodboard superhandig. Voor jou maar ook voor een interieurstyliste om je daarna goed te adviseren. Hoe je zo’n moodboard maakt? Dat vertellen wij je hier.

Te veel keuze

Loop je vaak genoeg door woonwinkels en blader je thuis hele stapels woontijdschriften door? Dan is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is zoveel, dat het je na een uurtje bladeren of rondkijken waarschijnlijk helemaal duizelt. Je kunt er echt door vastlopen, en dan is het heel moeilijk om een keus te maken. Een moodboard helpt je dan enorm.

Compositie van kleuren, materialen, dessins en vormen

Met een moodboard laat je zien wat jij mooi vindt, wat voor soort woonstijl jouw voorkeur heeft en wat voor kleuren, materialen, dessins en vormen jij het liefste ziet. Velen vinden het lastig om dat zelf zo te omschrijven, terwijl ze als ze door een woontijdschrift bladeren of door een meubelzaak lopen, precies weten wat ze wel en niet mooi vinden. Een moodboard laat je zien wat jouw voorkeur heeft, als een compositie van de sfeer en stijl van jouw voorkeur. Een collage dus waarmee jij later verder aan de slag kunt bij de inrichting van jouw interieur.

Digitaal of op papier

Een moodboard kan zowel digitaal als op papier gemaakt worden, net wat jij het prettigste vindt. Pinterest is handig voor digitale moodboards. Elke afbeelding die je online ziet, sla je gemakkelijk op in jouw Pinterest-account . Je kunt daarin meerdere borden maken, bijvoorbeeld voor de huiskamer, de hal of keuken. Alles wat je mooi vindt voor die ene ruimte, ‘pin’ je vast op het bord. Al vrij snel krijg je daar een heel overzicht van kleuren, stijlen, vormen en meubels die jou direct aanspraken.

Woontijdschriften

Maak je een ‘old-fashioned’ moodboard, dan ga je lekker aan de slag met een stapel woontijdschriften. Zorg voor een ruime tafel of leg alles op de grond en blader door de tijdschriften. Zodra je iets mooi vindt, scheur je het uit en leg je het opzij. Heb je een hele stapel? Loop er dan nog even doorheen en selecteer zonder nadenken. Alles wat je nog steeds mooi vindt, plak je vervolgens op een groot vel.

Intuïtief selecteren

De kunst bij het maken van een moodboard, of dat nu op papier of digitaal is, is dat je keuzes maakt zonder heel lang na te denken. Zie je iets dat je mooi vindt? Pin het dan meteen vast of scheur het uit. Later ga je wel verfijnen en verdere selecties maken. Maar je begint heel intuïtief: is het mooi? Dan scheur je het uit of pin je het vast. Niets meer en niets minder. Uit die eerste selectie maak je een tweede selectie: vind je het nog steeds mooi? Dan houd je het. Twijfel je? Dan gooi je het weg. Zo ga je net zolang door totdat je de afbeeldingen over hebt waar jij blij van wordt, dat is jouw moodboard.

Voordelen van een moodboard

Door het maken van een moodboard, schep je orde in het enorme aanbod voor jouw interieur. Het is daarbij ook nog eens heel inspirerend en doordat je jouw gewenste woonstijl in beeld brengt, wordt het voor anderen ook visueel en duidelijk wat de bedoeling is van de ruimte na de verbouwing. Verder kun je makkelijker aan anderen uitleggen wat je nu eigenlijk bedoelt en het geeft jezelf ook richting als je op zoek gaat naar nieuwe meubelen of bijvoorbeeld een nieuw stel gordijnen . En dat is niet heel onbelangrijk, want weet jij wat het eindresultaat moet zijn, dan voorkom je eventuele miskopen.

Ontdek wat jij mooi vindt, met je moodboard

Met je moodboard wordt duidelijk welke woonstijl jij het mooiste vindt. Misschien weet je niet hoe die stijl genoemd wordt, maar dat geeft niet. Je ziet vanzelf wel of het modern of klassiek is, naturel of heel industrieel. Hoe het heet maakt dan ook niet uit, jij kunt met dat moodboard veel makkelijker de keuzes maken voor jouw interieur. Wat voor kleur wordt de basis? Wat voor type meubels wil je en wat voor sfeer? Het moodboard maakt duidelijk waar jij blij van wordt. En het vertelt de interieurstyliste waar jij naar op zoek bent. Neem het dus mee, naar één van de winkels van MrWoon. Onze interieurstylisten helpen je daar om jouw ideeën om te zetten in een mooie, nieuwe inrichting van jouw interieur. Je bent welkom, kom je snel eens langs?

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Verbouwen? Maak een moodboard!?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: