Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

De mooiste lichtinval voor ieder moment

12 december 2016

Gordijnen dienen om licht buitenshuis te houden. Dat is zeker waar, maar tegelijkertijd ook een incomplete veronderstelling. Want met de juiste combinaties raambekleding, kun je veel meer bereiken dan enkel zonwering.

MrWoon informeert je graag hoe je met verschillende lagen raamdecoratie op ieder moment van de dag de juiste lichtinval creëert.

De invloed van licht

Licht is een belangrijke bron van energie. Voor planten, dieren én mensen. Er is een duidelijk verband tussen ons bioritme en licht en onderzoek toont aan dat zelfs ons gevoel door licht kan worden beïnvloed. Maar ook uit praktisch oogpunt is het goed om eens kritisch naar de lichtinval in je huis of kantoor te kijken. Want door het stellen van jouw raamdecoratie kun je de lichtinval gedurende de dag aanpassen naar jouw wensen.

Lichtinval in de ochtend

In de slaapkamer is een combinatie van volle overgordijnen in een black-outstof met een licht doorlatende in-between de ideale combinatie. Waar gordijnen met een black-out stof een kamer volledig donker maken, schijnt door vitrage, in-betweens of dunne linnen gordijnen het natuurlijke zonlicht.

Natuurlijk daglicht helpt je je goed uitgerust wakker worden. Niet voor niets bestaan er zelfs wekker die kunstmatig zonlicht nabootsen, waardoor je op een natuurlijke manier ontwaakt. Dus zodra de wekker gaat, trek je de overgordijnen open en kan het zonlicht zijn intrede doen, mét behoud van privacy.

Lichtinval overdag op kantoor

Voldoende daglicht op je werkplek is essentieel. Het schijnt zelfs voor een hogere productiviteit te zorgen! Toch wil je af en toe licht dempen of filteren, bijvoorbeeld het licht dat op je computer schijnt. Waar je overdag houten jaloezieën helemaal omhoog trekt, kun je er met deze variant raamdecoratie ook voor kiezen om ze (deels) te sluiten. Ideaal voor tijdens een presentatie waarbij alle aandacht naar de beamer moet gaan.

Omdat de lichtinval gedurende de dag blijft veranderen, zijn plisségordijnen ook een ideale raambekleding voor een werkplek. Deze populaire zonwering kun je namelijk op verschillende hoogtes van het raam sluiten of juist openen, waardoor je deze eenvoudig kunt aanpassen op de stand van de zon. Plisségordijnen en houten jaloezieën zijn beiden mooi te combineren met in-betweens of gordijnen, die zorgen voor extra sfeer en warmte.

Lichtinval in de avond

Duo rolgordijnen reguleren niet alleen het licht en de inkijk, maar zijn ook goed te combineren met andere soorten raamdecoratie. Kom je ’s avonds thuis, dan wil je zo lang mogelijk genieten van het daglicht. Maar ga je met het hele gezin aan tafel, of vordert de avond, dan wil je een ruimte ook goed afsluiten van buiten. Duo rolgordijnen bestaan uit twee verschillende soorten stof, waarbij transparante, doorschijnende banen en gekleurde, ondoorzichtige banen horizontaal over elkaar bewegen. Door middel van een koord reguleer je hoe de banen over elkaar heen vallen en dus hoeveel lichtinval en inkijk je toestaat in de kamer. De combinatie van houten jaloezieën met gordijnen is ook zo’n fijne, waarbij je op ieder moment van de avond zelf bepaald hoeveel licht er binnenkomt.

Gerelateerde blogs

Duo rolgordijnen dag en nacht in controle 

Duo rolgordijnen: antwoord op de belangrijkste vragen

Zo controleer je lichtinval in je interieur

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over De mooiste lichtinval voor ieder moment?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: