De herfst is begonnen

02 oktober 2023

Zo maak je het gezellig in huis

De herfst is begonnen, de tijd van het jaar dat we langzaamaan weer naar binnen gaan. Niet te vaak en niet te snel natuurlijk, want de kleuren buiten zijn juist in dit jaargetijde prachtig! Maar, wordt het kouder en natter? Dan is het fijn als het in huis ook gezellig is. Met natuurlijk de mooiste kleuren en slimme raamdecoratie zodat je, nu de dagen korter worden, toch maximaal profijt hebt van het daglicht.

Voel je goed met genoeg daglicht in huis

De herfst is echt zo’n tijd dat we thuis weer lekker op de bank wegkruipen met een goed boek of een fijne film. Onder een dekentje en met een kop warme thee. Lekker knus en gezellig, maar toch is het ook nu goed om naar buiten te gaan. Daglicht doet veel voor je. Voldoende daglicht zorgt ervoor dat je lichaam allerlei neurotransmitters aanmaakt waardoor je je beter en gelukkiger voelt. Omgekeerd kan een tekort aan daglicht voor neerslachtige en zelfs depressieve gevoelens zorgen.

Transparante raamdecoratie

Wil je toch liever op de bank wegkruipen? Zorg dan dat het daglicht dat er is, ook maximaal naar binnen kan. Met transparante raamdecoratie waar het daglicht doorheen schijnt, heb je voldoende licht in huis om je prettig bij te voelen terwijl je ook geniet van de sfeer en het geborgene van die gordijnen. Alle soorten raamdecoratie zijn er in verschillende stoffen; van transparant tot verduisterend. Met uitzondering van natuurlijk de jaloezieën, maar die kun je zo kantelen dat ook daar het daglicht volop doorheen kan schijnen.

Raamdecoratie gecombineerd

Overdag maximaal van het daglicht in huis profiteren is belangrijk, maar ’s avonds wil je ook je privacy hebben. Combineer daarom de raamdecoratie. Neem bijvoorbeeld mooie in-betweens voor overdag zodat je dan veel natuurlijk licht in huis hebt. En hang daarbij dikke overgordijnen in een warme kleur. Dat is goed voor de isolatie, voor de akoestiek en het versterkt de sfeer in huis. Zo wordt de herfst bij jou thuis gezellig en gezond voor jouw mentale gestel!

Warme herfstkleuren voor het raam

Typische herfstkleuren zijn warme tinten. Oranje, goud, rood, bruin en alle varianten daarop. Kies voor een dikke gordijnstof in zo’n warme tint en het geheel doet meteen heel rijk aan in je interieur. Zelfs op de meest regenachtige herfstdagen heb je met deze warme kleuren en zachte, dikke stoffen een fijne plek in huis waar je je helemaal kunt opladen.

Natuurlijke look in je interieur

Wat ook heel mooi staat bij die warme herfstkleuren, zijn groene planten. Het klinkt wat tegenstrijdig, want dat is natuurlijk nu net wat je buiten minder gaat zien in deze tijd van het jaar. Maar in huis merken de meeste planten daar niets van. Plaats dus een paar grote, groene planten en zet ze in terracotta potten of potten met een houten of rotan look. Samen met de warme uitstraling van de raamdecoratie heb je dan een heel natuurlijke look waar je ongemerkt blij van zult worden.

Vind inspiratie voor jouw interieur bij MrWoon

Kan jouw interieur wel een gezonde en gezellige boost voor de herfst gebruiken? Dan ga je naar MrWoon. In onze winkels doe je altijd al veel inspiratie op en de interieurstylisten helpen je graag persoonlijk met advies voor een interieur dat bij jou past.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over De herfst is begonnen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: