Raamdecoratie in de kinderkamer

05 juni 2023

Waar let je op bij een baby-, kinder- of tienerkamer?

Bij het inrichten van een kinderkamer hoort natuurlijk ook de raamdecoratie. Maar waar let je op bij een baby-, kinder- of tienerkamer? Kies je alleen iets dat je heel mooi vindt? Of ga je juist voor veiligheid? Wij zetten hier voor jou op een rij wat belangrijk is bij de raamdecoratie voor de slaapkamer van jouw kind.

Veilige raamdecoratie voor kinderkamers, het allerbelangrijkste

Natuurlijk is veiligheid bij raamdecoratie voor de kinderkamer het allerbelangrijkste. Het is dan ook niet meer dan logisch dat alle raamdecoratie van Toppoint kindveilig is. Alle producten voldoen aan de geldende Europese CEN-normen (EN13120, EN16433 en EN16434). Zo hebben de verschillende producten waar nodig extra accessoires om de risico’s te beperken. Zoals kettingspanners of koordkikkers waarmee bedieningskoorden veilig en buiten bereik van kinderen opgeborgen kunnen worden. Maar ook worden de bedieningskoorden of -kettingen altijd op een kindveilige lengte afgewerkt.

Verduisterende raamdecoratie, voor een goede nachtrust

Of het nu de babykamer betreft of een tienerkamer, elk kind heeft behoefte aan een goede nachtrust. En zeker bij de jongste kinderen is het voor de ouders ook heel prettig als ze doorslapen en niet wakker worden omdat het buiten al licht is! Met verduisterende raamdecoratie kun je het in elke slaapkamer donker maken wanneer jij dat wilt. Hiervoor zijn al veel verduisterende gordijnstoffen maar ook kunnen veel soorten raamdecoratie verduisterend gemaakt worden met een voeringstof. Voor maximale verduistering is het wel belangrijk dat er geen licht langs de zijkanten van de gordijnen naar binnen kiert. Maar ook daar zijn slimme oplossingen voor. Zoals EasyClick, een handig montagesysteem dat in de kozijnen bevestigd wordt. Hierin passen jaloezieën, plisségordijnen en Iso®. En wil je andere raamdecoratie? Let dan op hoe en waar die gemonteerd wordt om te voorkomen dat er ondanks de verduisterende stoffen, toch nog licht in de kamer kan komen.

Isolatie en ventilatie voor een prettige temperatuur

Slapen in een te warme kamer is echt heel lastig. Daarom is het goed om de kamer koel te houden. Dat kan met isolerende raamdecoratie. Dat houdt niet alleen de warmte binnen, je kunt ook kiezen voor een stof die juist de warmte buitenhoudt. Er zijn verschillende gordijnstoffen met een warmtewerende coating . Dat reflecteert als het ware het zonlicht waardoor het in de kamer veel koeler blijft. En kies je voor bijvoorbeeld jaloezieën? Dan kun je die zo kantelen dat het zonlicht niet naar binnen schijnt maar de verkoelende wind door het open raam wel naar binnen waait.

Sfeer in elke kinderkamer

Wat natuurlijk heel belangrijk is voor elke kinderkamer, is de sfeer en het comfort. En kies je bij een babykamer misschien nog voor een lief, schattig dessin? Een puber is daar heel waarschijnlijk niet zo blij mee. Zo op z’n tijd de kamer een ander interieur en andere styling geven, is dan ook heel normaal. En leuk! Met een oneindig aantal dessins en verschillende soorten raamdecoratie, kun je voor elk kind in elke leeftijdsfase de beste raamdecoratie kiezen. Van effen en rustig tot speels en schattig voor baby- en peuterkamers. Maar ook stoer en robuust of juist heel romantisch voor pubers.

Raamdecoratie combineren, ideaal voor de kinderkamer

We raden het al vaak aan: combinaties van raamdecoratie. En dat geldt ook voor kinderkamers. Door een verduisterende en transparante variant te combineren, breng je zowel sfeer als comfort in de kamers. Zo’n combinatie benadrukt de stijl die je voor ogen hebt maar zorgt er ook voor dat het bijvoorbeeld overdag donker kan zijn, dat het geluid gedempt wordt in de kamer of dat er juist privacy is. Iets wat je tiener zeker zal waarderen!

Van baby tot puber, bij MrWoon vind je de raamdecoratie voor elke kinderkamer

Wat de ideale raamdecoratie voor de kinderkamer is, hangt vooral af van de leeftijd van jullie kind. En wat de wensen zijn, van jullie en, of van jullie kind zelf. Ga daarom voor raamdecoratie voor de kinderkamer naar een winkel van MrWoon . Hier vind je mooie, kwalitatieve en passende raambekleding voor elk kind, van baby tot puber. Ook staat een team van stylisten klaar om jullie persoonlijk te adviseren. Kom dus snel eens langs en neem je zoon of dochter gerust mee.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Raamdecoratie in de kinderkamer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: