Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Maak je huis winterklaar

06 december 2022

De winter staat voor de deur. En of het nu echt een koude winter wordt of niet, tijdens deze donkere dagen is het toch weer fijn om binnen in huis te genieten en te relaxen. Hoe je dat het beste doet? Met een huis dat klaar is voor de winter. Warm, comfortabel en gezellig dus. Wij hebben daar een paar fijne tips voor.

Dubbele raamdecoratie

Het is buiten al kil en koud zat. Binnen kies je dus voor warmte en sfeer. Met dubbele raamdecoratie bijvoorbeeld. Daarmee creëer je een handige luchtlaag voor het raam die werkt als een isolatiedeken. Zodat jij de warmte in huis houdt zonder dat je extra moet stoken. En als bijkomend voordeel is zo’n dubbele laag raamdecoratie ook nog eens dubbel zo sfeervol. Ideaal toch?

Maak het zacht in huis

Bij guur weer kruip jij nog eens extra diep onder je zachte deken op de bank. Die zachtheid is aangenaam om je heen, maar je kunt dat ook doorvoeren in de rest van je interieur, bijvoorbeeld met zachte raamdecoratie. Velours gordijnen zijn hier natuurlijk perfect voor. Maar ook gordijnen gemaakt van een wollen gordijnstof zijn heel aangenaam. Wol is warmte-isolerend en als gordijnstof. Beide zijn er in prachtige, diepe kleuren. Met zachte gordijnen voelt je hele interieur aan als een warme, comfortabele deken.

Geen inkijk

Wat sowieso belangrijk is voor raamdecoratie in de winter, is dat het voldoende privacy biedt. De dagen zijn kort en het is buiten dan al snel donker. Zodra binnen de lichten aangaan, kijk je makkelijk door in-betweens en semi-transparante gordijnstoffen heen. Kies dus voor verduisterende raamdecoratie of laat de gordijnstof voeren. Dan kan niemand van buiten meer naar binnen kijken als jij dat niet wilt. En door deze dikkere gordijnstof te combineren met een mooi transparant raamproduct, geniet je ook overdag van een sfeervol daglicht in huis.

Let it glow

Ook mooi voor deze tijd van het jaar: raamdecoratie in een mooie, diepdonkere kleur. Kies voor een stof met een glansje of een vleug zodat de donkere kleur levendig wordt. Van donkerblauw of groen tot warmrood of zelfs zwart. In velours, met een metallic borduursel of een glanzende stof wordt elk gordijn bijzonder.

Winter warmte

Wil je wel mooie gordijnen voor de winter, maar twijfel je omdat je ze niet zo geschikt vindt voor de zomer? Dan kun je ze ook wisselen! Er zijn genoeg mensen die in de winter warme, isolerende raamdecoratie hebben en die in de lente omruilen met luchtige en lichte raambekleding. Je profiteert in deze tijd dan van het comfort voor binnen terwijl je ook de kleuren aanpast op de tijd van het jaar.

Winterklaar huis, met interieuradvies bij één van de MrWoon winkels

Maak ook je huis winterklaar en geniet van de warmte binnen. Bij de winkels van MrWoon staan de interieurstylisten voor je klaar met persoonlijk advies. Zoals welke kleuren het mooiste staan bij jouw interieur. Maar ook met tips hoe je met raamdecoratie beter kunt isoleren zodat je kunt besparen op je energiekosten. Wil jij er ook lekker warm bijzitten deze winter? Bezoek dan snel een winkel van MrWoon bij jou in de buurt.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Maak je huis winterklaar?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: