Raamdecoratie die het geluid dempt

15 november 2022

Als je geluidsoverlast wilt buitensluiten

Hoor je binnen steeds het geluid van buiten? Dan kan dat heel storend zijn en zelfs invloed hebben op je nachtrust en de mate van stress die je ervaart. Weggaan van het geluid is niet zo makkelijk gedaan, maar de geluidsoverlast buitensluiten kan gelukkig wel. Met geluiddempende raamdecoratie!

Last van geluid

Of je nu aan een drukke straat woont, in de buurt van een vliegveld of vlak bij een school, als er buiten veel geluid is kun je daar binnen flink last van hebben. En dat merk je. Doordat je minder goed slaapt, minder uitgerust bent of je minder goed kan concentreren.

Effectieve maatregelen tegen geluid

Als dat geluid er nu eenmaal is, dan is het lastig om daaraan te ontsnappen. Tuurlijk, je kunt gaan verhuizen. Maar wat nu als je wel fijn woont? En helemaal niet weg wilt uit jouw huis? Dan kun je maar beter effectieve maatregelen nemen waardoor je wel weer van jouw woning kunt genieten en daar fijn kan wonen. En dat kan met raamdecoratie die het geluid dempt.

Geluiddempende raamdecoratie

Er zijn gelukkig heel veel soorten raamdecoratie die geluiddempend werken. Er is dus altijd wel iets dat goed past bij jouw smaak en woonstijl. Zoals bijvoorbeeld gevoerde gordijnen, overgordijnen of gordijnen van een dikke stof zoals velours. Door de dikte van de stof wordt het geluid al gedempt.

Oplossingen voor overdag

De dikke gordijnen zijn echter geen oplossing voor overdag. Om ook dan het binnendringende geluid te verminderen, kun je kiezen voor blikdichte raamdecoratie. Die stof is iets dikker dan de transparante gordijnstof maar laat wel licht door zodat overdag het daglicht naar binnen kan schijnen. Vrijwel alle stoffen raamproducten zijn ook in een blikdichte, ofwel semi-transparante, variant verkrijgbaar.

Geluiddempende lamellen: Iso Reflex®

Helemaal nieuw, en heel geluiddempend zijn de Iso Reflex® lamellen . Dat zijn aluminium lamellen met een laagje vilt. Op elke lamel is dat vilt aangebracht, gemaakt van 100% natuurlijke wol. En juist die wol zorgt voor de aangename geluidsdemping. Met deze innovatieve lamellen heb je dus een strakke uitstraling én geluidsdemping ineen!

Twee soorten raamdecoratie = Maximale geluidsdemping

Wil je maximale geluiddemping? Combineer dan twee soorten raamdecoratie. Daarmee heb je dubbel het effect, dus dubbel zoveel geluiddemping. Er zijn heel veel verschillende combinaties mogelijk; van gordijnen met jaloezieën, vouwgordijnen, Duettes en veel meer. Kijk eens in de winkels van MrWoon of in het gratis woonmagazine voor inspiratie.

De oplossing tegen geluidsoverlast bij jou thuis? MrWoon geeft persoonlijk advies!

Heb jij in jouw huis last van geluid van buiten? En wil je weten wat je daaraan kunt doen? Vraag het dan aan de specialisten van MrWoon. Zij hebben de ervaring en kennis en kunnen je persoonlijk adviseren in de beste oplossing die ook nog eens heel mooi staat in jouw interieur!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Raamdecoratie die het geluid dempt?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: