Raamdecoratie in de mix

11 oktober 2022

Mooie combinaties voor het raam

Mix-and-match, weet je dat dat ook heel goed opgaat voor raamdecoratie? Mix verschillende soorten raamdecoratie en je hebt een prachtige combinatie voor het raam. En het is niet alleen heel sfeervol, het zorgt ook voor veel betere isolatie, meer geluidsdemping en mooi daglicht of meer privacy, afhankelijk van het moment van de dag. Welke soorten raamdecoratie je goed kunt combineren? Dat lees je hier!

Meer isolatie, minder energiekosten

Het grootste voordeel van raamdecoratie combineren, is op dit moment wel de isolatie die het met zich meebrengt. Doordat je een dubbele laag voor het raam hangt, creëer je een extra buffer waarmee je de warmte beter in huis houdt. En dat is niet voor niets, want zelfs bij dubbele ramen ontsnapt al 20% van de warmte in huis via de ramen. Wil je je energiekosten niet door het dak laten gaan? Voorkom dan met dubbele raamdecoratie dat de warmte via de ramen naar buiten gaat!

Meer sfeer, meer comfort

Met een mooie set raamdecoratie heb je direct meer sfeer in huis, en meer comfort. Doordat je kleuren, dessins en zelfs materialen op je interieur kunt afstemmen, krijg je al snel een mooi geheel in huis. Maar de dubbele laag raamdecoratie ziet er ook rijker uit wat je huis een aangename uitstraling geeft. En het zorgt voor meer comfort, in beleving en ook letterlijk in gevoel. Een extra set gordijnen bijvoorbeeld kan de tocht die je anders in je nek voelt, nu goed tegenhouden. En dat is meteen veel aangenamer.

Meer privacy, meer daglicht

Heb je mooie transparante gordijnen? Dan geniet je van het zachte daglicht in huis, maar heb je ’s avonds geen privacy. Bij verduisterende gordijnen is het juist precies andersom. Een combinatie van een verduisterend en een transparant raamproduct is dus eigenlijk best of both worlds! Hang een slim gecombineerde set voor het raam en je geniet er op elk moment van de dag van.

Meer geluidsdemping, betere akoestiek

Klinkt het in huis wat hol? Of vind je het geluid altijd onaangenaam hard in een ruimte? Dan kan dat komen doordat er te veel harde materialen zijn. Zoals strak gestukte muren en tegels of beton op de vloer. Met zachte materialen in de ruimte, wordt het geluid beter geabsorbeerd waardoor er minder echo’s zijn en minder harde geluiden. Dat klinkt direct aangenamer. Gordijnen zorgen voor een betere akoestiek, zeker als het een dikkere gordijnstof is zoals velours of een overgordijn. En combineer je twee soorten gordijnen of raamproducten? Dan wordt dat effect ook twee keer zo sterk.

Mooie combinaties met raamdecoratie

Er zijn heel veel mooi en slimme combinaties te maken met verschillende raamdecoratie. Een paar tips van ons: • Combineer een transparante met een verduisterende gordijnstof, dan heb je op elk moment van de dag profijt van je raamdecoratie. • Combineer harde met zachte materialen, zoals houten jaloezieën met linnen gordijnen of strakke rolgordijnen met zachte in-betweens voor een aangename sfeer. • Kies voor een gevoerde of een dikkere gordijnstof bij de meer tere gordijnstoffen zoals in-betweens of transparante gordijnen zodat je ook goed kunt isoleren op koudere dagen. • Hang Duette®Shades voor de ramen voor een eerste isolatielaag en versterk dat effect met kamerhoge gordijnen. • Combineer vouwgordijnen met overgordijnen van dezelfde kleur als je al veel kleuren of veel dessin in de ruimte hebt. Is het juist vrij rustig? Combineer effen vouwgordijnen dan met in-betweens met een drukker dessin in een bijpassende tint!

Jouw set raamdecoratie, persoonlijk geadviseerd bij MrWoon

Voor elke woonwens hebben wij een passende oplossing met een combinatie van raamdecoratie. Of je nu meer isolatie zoekt, meer sfeer, meer privacy, maximaal van het daglicht wilt profiteren of een combinatie hiervan. Bezoek een winkel van MrWoon en de interieurstylisten adviseren je welke set raamdecoratie het beste past bij jouw woonstijl en woonwens.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Raamdecoratie in de mix?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: