Go green!

22 juli 2022

Groen als trendkleur voor je interieur

Groen is natuurlijk, rustgevend en ontspannend. Niet voor niets is deze tint ook dit jaar weer populair. Sommige verfmerken hebben een groentint dit jaar tot trendkleur uitgeroepen. Wil jij ook een fijne kleur die balans en rust in je huis brengt? Dan is groen echt een aanrader.

Stukje natuur in huis

Aan de kleur groen worden veel eigenschappen toegeschreven. Het is rustgevend, ontspannend, verfrissend en evenwichtig. Maar vooral geeft het je binnen in huis het gevoel dat je een stukje natuur van buiten hebt meegenomen. Het effect van groen op jouw gevoel en op de rest van je interieur is natuurlijk wel afhankelijk van de tint die je kiest.

50+ tinten groen

Je hoeft maar naar buiten te kijken om te weten dat groen in nog meer dan 50 tinten bestaat. Gras, salie, olijf, eucalyptus, appel… de kleurvarianten zijn eindeloos! En gelukkig maar, zo is er altijd een kleur die past bij jouw interieur. En die de gewenste sfeer in huis brengt.

Groen in het nieuwe woonmagazine MrWoon

In het nieuwe magazine van MrWoon staan al een paar tinten groen als voorbeeld, maar ga naar de winkel en je ziet er nog veel meer. Wat je daarmee doet? Je combineert het. Met bijvoorbeeld een gouden of beige kleur. Dan heb je elke dag in huis het gevoel dat je buiten bent.

Kleurcombinaties

Groen staat ook mooi met lichtgrijs, wit, zwart of taupe. Mooie basic kleuren waarbij groen een tijdloze accentkleur vormt. Maar je kunt het ook goed combineren met meer opvallende kleuren zoals rood, oranje, blauw of geel. De accentkleur groen wordt dan ineens veel meer gedurfd.

Een lichte of donkere muur?

Ook belangrijk bij de kleur groen die je kiest, is de plek waar je het groen maakt. Verf je een muur groen? Als er overdag licht op valt, lijkt het al snel lichter terwijl de donkere kant van de kamer het groen ook donkerder maakt. Kijk dus niet alleen naar welke kleur je mooi vindt, maar ook naar hoe licht of hoe donker het in huis is op de plek die jij voor ogen hebt.

Invloed van materialen

De materialen waar je groen mee combineert, hebben ook veel invloed op de sfeer die je creëert. Kies bijvoorbeeld voor een lichte olijfgroene muur bij een houten kast of in een keuken met veel rvs. Het groen geeft het geheel dan een heel natuurlijke uitstraling. Kies je juist voor een heel donkergroene muur met goudkleurige accessoires in de slaapkamer, dan wordt het juist weer meer intiem en rustig. En wat dacht je van groene velours gordijnen? De vleug van het velours maakt het groen ineens heel chique en zorgt zo weer voor een andere sfeer in de ruimte.

Printjes groen

Ook in gordijnen komt groen vaak voor. Natuurlijk als basiskleur zoals bij een effen groene tint. Maar ook als de ondertoon met daarop printjes of borduursel in natuurlijke patronen. Sowieso wordt groen vaak gebruikt voor natuurlijke afbeeldingen, zoals prints van bladeren die je veel ziet bij een interieur in de urban jungle-stijl.

Persoonlijk stylingsadvies voor jouw groene interieur

Voor een groen interieur dat past bij jouw smaak en woonstijl kun je altijd terecht bij de vakmensen van MrWoon. Bezoek een van onze winkels en de interieurstylisten staan voor je klaar met persoonlijk stylingsadvies en veel voorbeelden om je te inspireren. Wil je liever eerst thuis inspiratie opdoen? Haal dan het nieuwste magazine van MrWoon, ook daarin vind je veel voorbeelden van groene interieurs!

Bron: MrWoon


 
Delen op: