Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Interieurtrend: meubels als kunst

01 april 2022

Functionele kunst om te gebruiken

Denk jij bij kunst in huis vooral nog aan stukken die je ophangt aan de muur? Of die je neerzet om alleen maar naar te kijken? Think again! Meubels als kunst is een interieurtrend die steeds vaker opduikt. En waar ook steeds meer interesse voor is, gezien de prijsstijging van deze meubelstukken.

Kunstmeubels

In Londen en in Sydney worden meubels als kunststukken al jaren verkocht waarbij de prijzen in de afgelopen tien jaar tot wel 200% zijn gestegen. Er is dus steeds meer vraag naar ‘kunstmeubels’ die zowel worden verkocht via galeries als via retailers.

Functionele kunst

Deze meubelstukken worden ook functionele of gebeeldhouwde kunst genoemd. Kunst in de vorm van stoelen, banken, spiegels of kasten. Kunst die je dus mag, nee moet aanraken. Het is bedoeld om te gebruiken.

Limited editions als solide investering

Verzamelaars van deze meubels zien het als een solide investering. Het gaat dan om gesigneerde, limited editions waar er vaak maar drie tot hooguit vijf van zijn gemaakt. Investeerders hierin verwachten dat deze meubels in de loop der tijd in waarde stijgen. Iets dat de afgelopen tien jaar ook al is gebeurd.

Geen klein bedrag

Deze meubels gaan doorgaans niet voor een klein bedrag van de hand. Om een indruk te geven: een kleine stoel van roestvrij staal en koper, design van Michael Gittings, is er vanaf $ 6,000 en een kast van hetzelfde materiaal moet $ 30,000 opleveren. Voor stukken van Johnny Nargoodah die veel aluminium en leer toepast, moet nog iets meer neergelegd worden.

Extra dimensie

Waarom je dan zo’n kunstmeubel zou kopen? Het is eigenlijk net als met kunst zelf; je moet er meteen iets bij voelen. Net zoals dat je geraakt wordt door een schilderij. Ook meubels als kunst moeten iets met je doen. En doordat je deze meubelstukken ook gebruikt, geeft dat nog een extra dimensie aan het kunstwerk zelf. In plaats van alleen maar naar kijken, beleef je deze stukken op veel meer manieren!

Alternatieven

Houd jij ook van bijzondere elementen in je huis, maar wordt zo’n meubel als kunst je iets te kostbaar? Dan zijn er gelukkig nog veel mooie alternatieven die je ook kunt kiezen voor jouw interieur. Zoals een behang met een bijzonder dessin of een gordijn gemaakt van een unieke stof of met een opvallend design.

Creëer jouw interieur met de mooiste designs

Met persoonlijk stylingsadvies creëer je ook van jouw huis een unieke plek waar jij je comfortabel voelt. Of dat nu met kunstmeubels is of met een bijzonder design in andere elementen. Bezoek voor inspiratie en advies een winkel van MrWoon bij jou in de buurt. Hier vind je geen dure kunst, maar wel veel raamdecoratie en andere accessoires voor jouw interieur van de mooiste designs.

Bron: MrWoon


 
Delen op: