Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

De beste raamdecoratie voor deuren

29 maart 2022

Mooi met maatwerk en vakmanschap

Ben je op zoek naar mooie, passende raamdecoratie voor een deur? Zorg dan dat je die op maat laat maken. Raamdecoratie voor deuren luistert namelijk extra nauw. Dus wil je iets dat aansluit bij de rest van jouw woonstijl of andere raamdecoratie? En dat natuurlijk ook perfect past in de deur zelf? Kies dan voor de raamdecoratie die hiervoor geschikt is en die door een vakman wordt aangemeten. Wij zetten de beste raamdecoratie voor deuren hier voor je op een rij en geven je meteen een paar praktische tips.

Verschillende soorten deuren

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie die geschikt zijn voor deuren. Belangrijk daarbij is wel dat je op het type deur let en de ruimte die er is voor de raamdecoratie. Zo heeft een voordeur met een smal raam een heel ander soort raambekleding nodig dan bijvoorbeeld een grote schuifdeur die enkel uit glas bestaat. En aan de raamdecoratie voor een balkondeur in de slaapkamer stel je ook weer andere eisen.

Gordijnen

Afhankelijk van het soort raamdecoratie dat je in de rest van de ruimte hebt, kies je iets dat geschikt is voor de deuren. Heb je gordijnen hangen? Dan kun je die ook voor de deur hangen zolang je er rekening mee houdt dat de gordijnstof niet te dik is. Schuif je de gordijnen namelijk opzij, dan wil je niet dat dat pakket tot halverwege de deuropening komt. Kies dus voor een dunnere gordijnstof, of laat het als dat kan naar de andere kant schuiven. Of bekijk eens de Sharp Wave® gordijnen; dat zijn in-betweens met de strakste vouwen die opzijgeschoven een heel smal pakketje vormen.

Montage op de deur of in het kozijn

Andere raamdecoratie kun je ook op de deur zelf monteren. Het beweegt dan mee als de deur opent. Dat is ideaal bij onder andere vouwgordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen en de Duette® Shades. Die laatste drie kunnen ook met de EasyClick in het kozijn gemonteerd worden.

Zijgeleiding voor raamdecoratie op deuren

Zijgeleiding is een manier om de genoemde soorten raamdecoratie op een deur te bevestigen. Hiermee wordt de raamdecoratie strak tegen de deur geplaatst waardoor het niet klappert als de deur geopend wordt of als de wind erop staat.

Raamdecoratie bij een schuifpui

Heb je een schuifpui? Ook dan heb je meerdere opties voor de raamdecoratie. Natuurlijk kunnen ook hiervoor gordijnen opgehangen worden, maar ook jaloezieën, vouwgordijnen of rolgordijnen zijn een goede keuze. Net zoals de Duettes of plissés. Zorg wel dat de verdeling van de raamdecoratie goed is afgestemd op de verdeling van de ramen en de deuren in de pui. Je kunt dan bijvoorbeeld de raamdecoratie voor de ramen naar beneden laten terwijl je die voor de deur omhoogschuift zodat je die kunt openen.

Horren voor deuren

Een grote deur in de slaapkamer of huiskamer is heerlijk zodra het mooi weer is. Maar daardoor komen ook veel insecten en pollen naar binnen. Plaats dus ook een hordeur in de deuropening. Die kun je in verschillende varianten laten maken zoals een die altijd vanzelf dichtklapt. Of kies voor een stevige plisséhordeur die je ook gemakkelijk opzijschuift als je het niet gebruikt en die niet stuk gaat als iemand er eens tegenaan loopt. En weet je dat je voor veel hordeuren ook pollenwerend horrengaas kunt kiezen? Ideaal als je hooikoorts hebt!

Vakmanschap, persoonlijk advies en maatwerk, bij MrWoon

De beste raamdecoratie en de beste horren voor deuren worden op maat gemaakt. Dan passen ze precies en staan ze perfect bij jouw interieur. Maatwerk dus, en dat vereist een vakman. Laat je daarom altijd goed adviseren, zowel voor de styling als voor de mogelijkheden. En kies voor een winkel waar de raamdecoratie wordt ingemeten en gemonteerd, zoals bij MrWoon. Je weet dan zeker dat ook jij de beste raamdecoratie in huis krijgt!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over De beste raamdecoratie voor deuren?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: