Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Stylingstips voor een mooi gedekte tafel

10 december 2021

Stylingstips voor een mooi gedekte tafel met de feestdagen

Bij MrWoon zijn we het hele jaar door bezig met styling en stylingsadviezen. Maar met de feestdagen pakken we graag nog wat extra uit! Zoals met de eettafel voor het kerstdiner. Vier jij dit jaar kerst bij jou thuis? Dan geven wij je in dit blog onze 6 meest favoriete stylingstips voor een mooi gedekte tafel met de feestdagen!

Stylingstip 1: Kies je kleur

Door eerst een kleur te kiezen, leg je de basis voor de feestelijke styling van je interieur. Je kunt dit afstemmen op wat al in jouw inrichting voorkomt, maar leuker is natuurlijk om iets heel anders te nemen. Het is immers maar voor een paar weken, dus leef je uit! Zo kun je met kerst natuurlijk de standaard kleurencombinatie rood-wit-groen kiezen. Een mooi wit gedekte tafel met rode accenten in bijvoorbeeld de kaarsen en wat dennengroen geeft een instant kerstsfeer. Maar er is veel meer mogelijk. Wil je liever iets meer strak-chique? Ga dan voor de kleurencombi wit-zwart met gouden accenten. Of combineer paars met wit en zilver voor een modernere twist. En heel donkerpaars, tegen bordeauxrood aan, staat heel mooi bij een meer natuurlijke styling waarbij je houten elementen en dennengroen combineert met gouden en donkerpaarse accessoires.

Stylingstip 2: Pak extra uit

De tafel dek je met de feestdagen toch net even wat anders dan normaal. Met natuurlijk extra accessoires zoals een tafelloper en naamhoudertjes van mooi metaal of juist heel naturel gemaakt van dennenappels. En wat dacht je van het bestek leuk bij elkaar gebonden met een feestelijk lint en een winters detail? Natuurlijk ontbreken ook de kaarsen niet aan tafel; die heb je in elke kleur dus laat deze aansluiten bij de kleur van jouw keuze. En vind je echte kaarsen niet handig omdat er ook kleine kinderen aan tafel zitten? Kies dan voor kaarsen op ledverlichting, net zo sfeervol maar veel veiliger.

Stylingstip 3: Ga je formeel met dresscode? Volg dan de etiquette

Wil je echt helemaal, maximaal uitpakken en verwacht jij jouw gasten volgens een strikte dresscode? Dan moet de tafel natuurlijk ook helemaal tiptop in orde zijn. Online kun je genoeg voorbeelden vinden hoe je de tafel dan moet dekken volgens de regels van de etiquette. Denk er wel aan dat je dit afstemt op het menu dat je gaat serveren zodat de borden en het bestek erbij passen. En informeer je gasten tijdig over dit formele etentje zodat zij zich er qua persoonlijke styling ook helemaal op kunnen voorbereiden.

Stylingstip 4: Servetten!

Altijd leuk en net even anders dan een normaal etentje: servetten die met aandacht gevouwen zijn. Je kunt ze als envelop vouwen en daar het bestek in doen. Of vouw ze als waaiertje en plaats ze op de borden. En ook leuk: vouw ze als een bloem en plaats ze in een wijn- of waterglas! Voorbeelden van hoe je servetten kunt vouwen, vind je ook op internet.

Stylingstip 5: Sfeerlicht

Als iets bij de feestdagen hoort, is het de sfeerverlichting. Talloze kleine lampjes in en rond het huis horen er nu eenmaal helemaal bij! Wil je een echt feestelijke sfeer aan tafel? Dan zorg je dat op tafel en in je huis ook veel sfeervolle verlichting staat. Dat kan met kaarsen die je op verschillende hoogtes laat branden en in kandelaars, vazen of flessen die bij de styling van jouw dag passen. Of laat een aantal waxinelichtjes in een grote schaal met water drijven. Zorg voor wat dennengroen of rode besjes rondom of bij de kaarsen, natuurlijk op veilige afstand. En heb je een mooie glazen stolp? Dan kun je daaronder ook kleine ledlampjes plaatsen met wat kerstballen in de kleur die jij gekozen hebt.

Stylingstip 6: Cadeautjes

Niet nodig, maar wel leuk: cadeautjes op tafel. Een klein aardigheidje voor elk van jouw gasten dat al klaar staat bij het bord. Daarmee vervang je meteen de naambordjes en de avond begint direct feestelijk. Want een tafel met kleine geschenken voor al jouw gasten, dat is natuurlijk een instant sfeermaker!

Kleed je huis mooi aan voor de feestdagen, met MrWoon

Wil je een sfeervolle achtergrond tijdens jouw feestelijke etentje? Of een comfortabel warme eetkamer als je jouw gasten ontvangt? Kijk dan eens welke raamdecoratie mooi staat in jouw huis. Bij de winkels van MrWoon hebben we daar veel mooie raamproducten voor die jouw huis ook heel stijlvol aankleden als de feestmaand alweer lang voorbij is!

Bron: MrWoon


 
Delen op: