Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Wooninspiratie voor de wintermaanden

23 november 2021

Zo houd je het binnen warm

Bij de wintermaanden denk je toch snel aan een warm huis waar je je lekker kunt terugtrekken terwijl het buiten waait, stormt of misschien zelfs sneeuwt. Maar, dan moet je het binnen wel warm kunnen houden. Goede isolatie is daarom heel belangrijk, en de juiste raamdecoratie doet daar al veel voor.

Hoge energieprijzen

Tot wel 50% van de warmte verdwijnt bij de meeste huizen via de ramen. Zonde, want dan blijf je stoken en dat kost onnodig veel geld. Zeker met de hoge energieprijzen. Voorkom dus dat je warmte verliest, dan hoef je ook de verwarming minder hoog te zetten.

Gevoerde gordijnen

Dat warmteverlies via de ramen kun je een heel stuk verminderen met de juiste raamdecoratie. Zoals met gevoerde gordijnen. Die houden de warmte binnen zodat je in huis er lekker warm en knus bij zit. Want gevoerde gordijnen zijn natuurlijk ook gewoon heel erg sfeervol!

Duette®Shades: isolerend en energiebesparend

Alleen gevoerde gordijnen voor het raam helpt al, maar overdag doen ze natuurlijk niet heel veel. Tenzij je ook dan de gordijnen dichthoudt. Om ook dan de warmte in huis te houden terwijl wel het daglicht naar binnen komt, raden we de Duette®Shades aan. Dat is een raamproduct dat bestaat uit twee stoflagen die met elkaar verbonden zijn in een bijzondere honingraatstructuur. En juist door die honingraat isoleert het heel erg goed. Daarin ontstaat een stilstaande luchtlaag die als een deken voor het raam werkt. Het houdt de warmte binnen terwijl je, bij de transparante en semi-transparante Duettes, wel daglicht in huis hebt. De Duettes werken daardoor energiebesparend! Bovendien combineren ze ook nog eens goed met gordijnen. Je hebt dan niet alleen isolerende raamdecoratie, maar ook een hele mooie set voor jouw interieur!

Dubbele laag raamdecoratie = optimale isolatie

Een dubbele laag raamdecoratie is sowieso een aanrader als je optimale isolatie zoekt voor de ramen. Het is praktisch omdat je met twee raamproducten iets hebt voor je privacy in de avond en voor het daglicht overdag. Maar het is dus ook heel handig omdat het goed isoleert. Een dubbele laag houdt twee keer zoveel warmteverlies tegen en zorgt dat de temperatuur in huis aangenaam blijft zonder dat je daar de verwarming veel hoger voor moet zetten.

Veel keus in warmte-isolerende raamdecoratie

Zoek je warmte-isolerende raamdecoratie, dan heb je genoeg keus. Zoals uit: Vouwgordijnen; deze kunnen ook nog gevoerd worden als je dat wilt Plisségordijnen; combineren heel mooi met onder andere gordijnen Duette®Shades; ideaal omdat ze tot wel 25% kunnen besparen op je energierekening Gordijnen; zeker de gevoerde gordijnen, overgordijnen of de dikkere velours gordijnen isoleren goed maar ook: paneelgordijnen, Versus® gordijnen, Sharp Wave® en de Iso Reflex® lamellen met vilt.

Een koude winter? Bezoek MrWoon voor isolerende raamdecoratie!

Met de verschillende soorten raamdecoratie kun je altijd een combinatie samenstellen die perfect past bij jouw interieur. En die dus ook goed isoleren. Kom naar MrWoon voor persoonlijk advies en je zit er ook in een koude winter comfortabel en warmpjes bij in je sfeervolle interieur!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Wooninspiratie voor de wintermaanden?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: