Keukentrends voor 2021

25 juni 2021

Deze raamdecoratie is het helemaal voor de keuken van nu

De keuken hoort er helemaal bij in elk huis. Hoog tijd dus om ook eens aandacht te besteden aan de keukentrends van 2021. En dan natuurlijk ook welke raamdecoratie er goed bij past én geschikt is voor de keuken. Wij sommen het voor je op:

Hard met zacht en pastels

Een echte keukentrend van nu is het gebruik van harde materialen in zachte tonen en lijnen. Hard natuursteen afgewerkt in een zachte, vloeiende lijn bijvoorbeeld. Voeg daar een paar mooie pasteltinten bij en je benadrukt de zachtheid op een plek waar veelal harde materialen gebruikt worden.

Hightech

Niet nieuw maar nog steeds aanwezig is de toepassing van hightech in de keuken. Snufjes en innovaties worden altijd al veel toegepast in nieuwe keukens. Van slimme koelkasten tot spoelbakken die onder een keukenblad verdwijnen. De keuken is dé plek waar je innovatie kunt toepassen, dus ook in de raamdecoratie!

Raamdecoratie met apps of afstandsbediening

Een innovatie voor de keuken is toch wel raamdecoratie die je bedient via de app of afstandsbediening. Dit kan met bijvoorbeeld vouwgordijnen, die kunnen ook elektrisch uitgevoerd worden zodat je ze op afstand kunt openen en sluiten. En sluit je de gordijnen aan op een smart hub, dan kun je ze ook met de app bedienen. Dit is overigens ook mogelijk met jaloezieën en met rolgordijnen.

Rural Chic: zo pas je dat toe in de keuken

Echt van nu is de trend ‘Rural Chic’. Een mix van industrieel met landelijk. Groots, stoer en handgemaakt passen goed in deze trend. Maar ook luxe metalen zoals goud en koper. Een mooie basis voor nieuwe raamdecoratie zoals pvc jaloezieën in een houtlook. Verrijk die met een ladderband in een van de nieuwe kleuren zilver, brons of koper en je geeft je keuken een eigentijdse touch! En heb je er de ruimte voor? Kies dan voor een echt grote lamel voor nog meer stoerheid.

Vochtbestendige pvc jaloezieën of No Limits gordijnstof

Wat voor raamdecoratie je in de keuken ook kiest, het is belangrijk dat het materiaal vochtbestendig is. Anders blijft het niet lang mooi. Gelukkig is er genoeg keuze in vochtbestendige raamdecoratie. Zoals de Finesse pvc jaloezieën die dus ook in een heel natuurlijke houtlook leverbaar zijn. Ook een aanrader zijn gordijnen gemaakt van de super sterke stof No Limits. Deze stof is waterafstotend en vocht- en schimmelwerend. Ze zijn er in tal van mooie kleuren en dessins en ze worden verwerkt in onder meer gordijnen en vouwgordijnen.

Rolgordijn van screenstof

Ook heel innovatief is het rolgordijn gemaakt van screenstof. Screenstof is een gordijnstof gemaakt van screendoek zoals dat bekend is van onder meer zonwerende doeken die vaak buiten voor de ramen worden geplaatst. Hiervan zijn nu ook rolgordijnen en die zijn heel onderhoudsvriendelijk en ook nog eens vocht- en schimmelwerend. Perfect dus voor vochtige ruimtes zoals de keuken!

Trendkleuren van ’21 voor je raamdecoratie in de keuken

Een heel nieuwe keuken kiezen omdat je met de trends mee wil doen, is wat omslachtig. Maar hang nieuwe raamdecoratie voor het keukenraam in een trendkleur van nu, en je hebt al meteen een heel andere uitstraling in je keuken! De trendkleuren zijn onder meer pastelkleuren in combinatie met een donkere muur of donkere accessoires. Maar ook zwart en goud zijn dit jaar populair. En wie van een botanisch interieur houdt, die kiest natuurlijk voor de trendkleur groen. Van appeltjesgroen tot mosgroen en olijfgroen, met deze mooie natuurlijke kleur in je raamdecoratie zit je altijd goed!

Ontdek de trendy raamdecoratie bij MrWoon, ook voor je keuken!

Voor trendy raamdecoratie in de keuken kun je altijd een winkel van MrWoon bezoeken. Onze interieurstylisten laten je graag de vele gordijnstoffen en screenstoffen zien die je in de keuken kunt gebruiken en hebben alle trendkleuren voor je beschikbaar zodat jij daaruit de kleur kunt kiezen die jij het mooiste vindt. En vind je dat lastig? Dan zijn zij er voor je met persoonlijk advies. Kom snel langs, we staan voor je klaar!

Bron: MrWoon


 
Delen op: