Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Voorkom dat je gordijnen verkleuren

25 mei 2021

Zo voorkom je dat!

Als eindelijk de zon weer flink schijnt, wil je natuurlijk niet dat je gordijnen verkleuren. Toch kan dat als de zon met veel kracht steeds weer op je raamdecoratie schijnt. Tenzij je maatregelen neemt. Dan geniet je zowel van het fijne zonlicht, als van je mooie raamdecoratie. Wij geven je daarom een paar tips hoe je kunt voorkomen dat je gordijnen verkleuren.

Natuurlijke materialen? Of een synthetische gordijnstof?

Zorg allereerst dat je weet wat de kans is dat de gordijnen kunnen verkleuren. De soort stof is daarin heel bepalend. Hoe meer natuurlijke materialen in de gordijnstof zitten, hoe meer en hoe sneller het zal verkleuren. Een linnen gordijn verkleurt dus eerder en zal meer verkleuren dan een gordijn van een synthetische stof. Heb je een mooie gordijnstof op het oog? Kijk dan goed naar de stofsoort. Is dat van een natuurlijke vezel gemaakt? Of is het een menging met grotendeels natuurlijke vezels? Reken er dan maar op dat het sneller verkleurt en dat je beter maatregelen kunt nemen.

Kleur of print?

Ook de kleur en een eventuele print is bepalend bij de mate van verkleuring. Of eigenlijk, bij hoe erg de verkleuring opvalt. Een verkleuring op een heel licht gordijn zie je natuurlijk veel minder snel dan als een dieprood gordijn door de zon deels bleker wordt.

Gordijnvoering tegen verkleuring

Met een gevoerd gordijn verkleurt de gordijnstof zelf vrijwel niet. Laat daarom je gordijnen voeren als ze van (grotendeels) natuurlijke stoffen zijn gemaakt, een felle tint hebben of een print. De gordijnen blijven dan veel langer mooi en ze vallen ook nog eens voller waardoor de gordijnen een rijkere uitstraling krijgen.

Vier soorten voeringstof voor gordijnen

Voor de gordijnvoering kun je kiezen uit een viertal verschillende voeringstoffen. Elk voorkomt de verkleuring van de gordijnstof maar heeft ook andere eigenschappen. Zoals isolerend, verduisterend, brandvertragend en/of geluiddempend. Welke voering je kiest, hangt wel af van de gordijnstof. Ze moeten bijvoorbeeld dezelfde krimptolerantie hebben en goed passen bij de gordijnplooi.

No Limits: gordijnstof die niet verkleurt

Echt revolutionair zijn de No Limits-stoffen. Dit is een unieke gordijnstof die vuilafstotend is, vocht- en schimmelwerend én de hoogst haalbare kleurechtheid heeft; 8 op de schaal van 8. Dat betekent dat gordijnen van deze No Limits-stof niet verkleuren. Deze gordijnstof komt oorspronkelijk uit de botenwereld en is gemaakt van polyacryl. Hierdoor is het zo sterk maar opvallend genoeg voelt het heel natuurlijk aan. De vezels zijn namelijk heel zacht en lijken veel op wol. Met een No Limits-gordijn krijgt elk interieur een warme sfeer terwijl ze ook nog eens heel lang mooi blijven doordat ze niet verkleuren.

Of combineer raamdecoratie tegen verkleuring

Dubbele raamdecoratie is natuurlijk ook heel effectief tegen het verkleuren van gordijnstoffen. Kies bijvoorbeeld een houten of aluminium jaloezie bij de gordijnen. Of hang een vouwgordijn op gemaakt van No Limits-stof en kies een bijpassend gordijn zonder dat dit nog gevoerd hoeft te worden. Door de dubbele laag verkleurt de gordijnstof zelf niet, is het geheel beter isolerend en geluiddempend en geeft het een rijke uitstraling aan het interieur. Ook een rolgordijn combineert mooi met gordijnen. En zorg je ervoor dat je die in een lichte tint kiest of van een synthetisch materiaal, dan blijft ook het rolgordijn langer mooi terwijl die gelijktijdig je gordijnen zal beschermen tegen het zonlicht.

Bekijk de vele voorbeelden en mogelijkheden tegen verkleuringen, bij MrWoon zelf

Natuurlijk wil je voorbeelden van de gordijnstof No Limits, de voeringstof voor gordijnen en combinaties in raamdecoratie liever eens zelf zien. En dat kan, bij alle winkels van MrWoon zijn er volop stalen en voorbeelden van gordijnen. Ook staan daar altijd interieurstylisten voor je klaar om je te adviseren welke gordijnen het mooiste staan bij jouw interieur en hoe je die kunt beschermen tegen het verkleuren door zonlicht. Maak dus snel een afspraak en we zien je binnenkort!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Voorkom dat je gordijnen verkleuren?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: