Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

De beste raamdecoratie voor de babykamer

11 mei 2021

Waar let je op bij de inrichting van de babykamer?

Is er een kindje op komst? Gefeliciteerd! En succes, want of je nu wel of niet op een roze wolk loopt, er moet van alles ook geregeld worden. Gelukkig ook veel leuke dingen, zoals de inrichting van de babykamer. Van kleuren op de muur tot meubeltjes en natuurlijk de raamdecoratie. En voor dat laatste is er meer van belang dan alleen de kleur. Wij geven je in dit blog een paar tips waar je op moet letten als je de babykamer gaat inrichten, en wat de beste soorten raamdecoratie daarvoor zijn.

Beter slapen overdag, met gedempt licht

Belangrijk in een babykamer is sowieso dat er voldoende licht binnen kan komen, maar dat je het ook kunt verduisteren als dat nodig is. Je baby zal zeker in het begin veel slapen overdag, en een kamer waarin dan het licht gedempt kan worden is veel rustiger. En dat komt je baby ten goede.

Transparante gordijnstof voor zacht gefilterd licht in de babykamer

Voor voldoende lichtinval kies je een transparant gordijn of een ander soort raamdecoratie van transparante stof. Wil je een wat zachtere, lieve sfeer? Dan passen de plisségordijnen of Duette®Shades daar heel goed bij. Mag het wat stoerder of robuuster? Dan kun je kijken naar rolgordijnen of vouwgordijnen. En die zijn allemaal in een transparante gordijnstof beschikbaar zodat je overdag zacht, gefilterd licht de babykamer in kunt laten schijnen.

Keuze in verduisterende raamdecoratie

Naast een transparant gordijn heb je ook raamdecoratie nodig dat verduistert. Dat kunnen jaloezieën zijn. Mooie houten jaloezieën met transparante in-betweens geven de kamer een aangename rustige sfeer terwijl je het naar wens kunt verduisteren of niet. Plisségordijnen en Duettes combineer je het beste met bijvoorbeeld overgordijnen. Of kies daarbij voor transparante in-betweens en laat de plissés en de Duettes in een verduisterende stof uitvoeren. Rolgordijnen en vouwgordijnen zijn ook te combineren met gordijnen en bij de rolgordijnen heb je ook nog de keuze voor duo-rolgordijnen. Dan heb je alles-in-een; een verduisterende en transparante stof samen.

Of laat het verduisterend maken

Heb je je oog laten vallen op een mooie gordijnstof maar is die niet verduisterend? Dan laat je het gewoon voeren. Er zijn verschillende gordijnvoeringstoffen dus er is ook altijd wel een die past bij de gordijnstof die jij zo mooi vindt. En wist je dat je ook vouwgordijnen kunt laten voeren? Kies je voor jaloezieën, dan kun je ze laten uitvoeren met een ladderband zodat zelfs de gaatjes in elke lamel afgedekt worden. Of laat ze plaatsen in de EasyClick, dan kan er geen licht langs de zijkant naar binnen kieren.

Kindveilige raamdecoratie

Een klein baby’tje zal nog niet zo snel in de slaapkamer op ontdekkingstocht gaan, maar zodra ze gaan kruipen is het verstandig als alles zo veilig mogelijk is. En daar kun je maar beter meteen rekening mee houden als je de raamdecoratie bestelt. Bij al onze raamdecoratie is de kindveiligheid in het ontwerp meegenomen. Zo zijn de bedieningskoorden bij onder andere de jaloezieën en plisségordijnen op een kindveilige lengte waarbij we ook op de montagehoogte letten. Ook zal er een kettingspanner of koordkikker toegevoegd worden als de raamdecoratie bediend wordt met een ketting of koord. Via aanpassingen aan onze producten en met het advies en de montage door onze vakmensen zorgen wij voor kindveilige raamdecoratie. Een must voor elke babykamer!

Geen warmte en geen insecten in de babykamer

Een te warme slaapkamer is voor niemand fijn, ook niet voor je baby. Laat je daarom bij je keuze ook informeren over gordijnstoffen met een warmtewerende coating. Daarmee blijft de temperatuur in de babykamer altijd aangenaam. En wil je dat je kleintje geen last heeft van muggen of andere insecten? Dan kun je ook direct een passende hor laten maken voor het raam in de babykamer. Daarmee kun je wel lekker de ramen openzetten voor frisse lucht, maar weet je zeker dat er geen insecten naar binnen komen.

Persoonlijk stijladvies en inspiratie voor jullie babykamer? Ook dat kan bij MrWoon!

Kun je wel wat advies en inspiratie gebruiken bij de keuze van raamdecoratie voor jullie babykamer? Kom dan eens naar MrWoon. Onze interieurstylisten staan voor je klaar met persoonlijk advies en veel voorbeelden. En heb je eenmaal wat gekozen? Dan regelen we ook dat het allemaal mooi op maat gemaakt wordt en netjes gemonteerd in de babykamer. Je hebt al genoeg dat je nog regelen moet, laat ons de raamdecoratie maar verzorgen!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over De beste raamdecoratie voor de babykamer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: