Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Raamdecoratie voor openslaande deuren

06 april 2021

De beste oplossingen

Openslaande deuren zijn een riante manier om buiten aangenaam naar binnen te halen. Want zodra het buiten mooi weer is, kunnen de deuren lekker open. Ideaal dus. Maar weet je niet welke raamdecoratie geschikt is voor die openslaande deuren? Wij zetten de beste oplossingen hier voor je op een rij.

Raamdecoratie per deur

Welke soort raamdecoratie je ook kiest; kies bij openslaande deuren altijd voor raamdecoratie per deur. Zo kun je gewoon per deur de gordijnen opzij of omhoog schuiven. Open je dan maar een deur, dan zit niet dat hele pakket van gordijnstof of ander materiaal in de weg. Per deur dus raamdecoratie, dat is alvast een heel praktische tip!

Horizontaal of verticaal?

In de basis heb je twee keuzes bij raamdecoratie voor openslaande deuren: horizontale of verticale raambekleding. Kies je horizontaal, dan zijn dat bijvoorbeeld rolgordijnen of jaloezieën. Die kun je het beste op elke deur bevestigen zodat het met de deur meebeweegt en niet in de weg zit als de deuren open zijn. Verticale raambekleding zijn gordijnen, paneelgordijnen, lamellen, in-betweens, de Sharp Wave® en de Versus® gordijnen. Deze open je opzij voordat je de deuren openzet. Welke je kiest hangt af van wat je mooi vindt en handig.

Maatwerk

Maatwerk is altijd belangrijk omdat raamdecoratie alleen maar mooi is als het ook perfect past. Maar bij gordijnen voor openslaande deuren is het nog net even belangrijker. Want het is niet vanzelf zo dat je de gordijnstof in twee gelijke delen kunt verdelen en dat je dan klaar bent. Stel nu dat die deuren niet precies in het midden van de muur zitten? Dan heb je bij de ene deur heel veel gordijn, en bij de ander te weinig. Zorg dus dat je de raamdecoratie altijd perfect op maat laat maken waarbij het midden van de openslaande deuren de plek is waar de gordijnen van de ene zijde stoppen, en die van de andere zijde beginnen. Klinkt dit wat ingewikkeld? Een interieurstylist kan je hier goed bij helpen en zal ervoor zorgen dat het goed ingemeten wordt.

Zijgeleiding per deur

Een deur die openstaat zorgt voor lekker frisse lucht in huis. Heel fijn, maar als in die luchtstroom de raamdecoratie loshangt, gaat dat klapperen. Dat kan best irritant zijn en is ook niet heel bevorderlijk voor de kwaliteit van de stof. Kies daarom bij verticale raambekleding altijd voor zijgeleiding per deur. Dat zijn spandraden waaraan de raamdecoratie bevestigd wordt, of profielen waarbinnen die raamdecoratie loopt. Die profielen als zijgeleiding zijn mogelijk voor vouwgordijnen, Duette®Shades en plisségordijnen. Bij jaloezieën dienen de spandraden als zijgeleiding. Rolgordijnen kunnen met beide varianten bevestigd worden.

EasyClick; ook voor montage op openslaande deuren

EasyClick is een handig montagesysteem waarmee Duettes®, plissés en aluminium jaloezieën strak in een kozijn bevestigd worden. Ook dat is mogelijk in openslaande deuren en zorgt er direct voor dat de raamdecoratie niet hinderlijk heen en weer klappert of dat ze in de weg hangen als de deuren geopend zijn. Ze zitten immers tegen de deur aan!

Raambekleding combineren

Combinaties in raambekleding zijn bij openslaande deuren natuurlijk ook mogelijk; overgordijnen samen met verduisterende plisségordijnen bijvoorbeeld. De plissés bevestig je dan het beste tegen de openslaande deuren aan, terwijl de overgordijnen via een rails voor de deuren langslopen. Zo houd je met beide varianten rekening met de deuren terwijl je toch profiteert van de voordelen van gecombineerde raamdecoratie.

Persoonlijk interieuradvies, ook bij openslaande deuren, in de winkels van MrWoon

Laat je inspireren door de vele mogelijkheden en ontdek hoe zijgeleiding, spandraden en de EasyClick er in het echt uitzien. Het kan in de winkels van MrWoon. Maak nu een afspraak en een van onze interieurstylisten laat je alles zien en adviseert je graag persoonlijk voor de mooiste raamdecoratie die perfect past bij de openslaande deuren in jouw interieur.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Raamdecoratie voor openslaande deuren?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: