Vloerkleden, welke kleur kies je?

02 april 2021

Voor elk interieur een mooi kleed

Met een vloerkleed in huis, voeg je echt wat aan je interieur toe. Comfort, sfeer, uitstraling… een vloerkleed biedt het allemaal. Maar daarvoor moet je wel eerst een paar keuzes maken zoals de vorm, het dessin en materiaal. En natuurlijk de meest essentiële keuze: de kleur. De vraag is dan ook: welke kleur kies jij?

Een tint, prints of een kleurenexplosie

Een ding is zeker; welke kleur je ook wenst of welke kleurencombinatie, het is er. Het aanbod is zo enorm dat je je niet hoeft te beperken. Of je nu heel veilig voor een rustige kleur kiest of helemaal los wil gaan met prints of een ware kleurenexplosie, het bestaat. Aan jou de keus dus.

Eenheid met een vloerkleed

Met een vloerkleed kun je meerdere effecten creëren. Je kunt bijvoorbeeld eenheid creëren in de ruimte. Door een kleur te kiezen die ook terugkomt in de raamdecoratie en accessoires bijvoorbeeld. Het geheel kan dan uit veel verschillende elementen bestaan, maar doordat er eenheid in kleur is, is het toch rustig.

Felgroen kleed als contrast

Vind je eenheid te rustig of zelfs te saai? Dan kies je natuurlijk voor een contrast met de kleur van het vloerkleed. Een felgroen kleed in een verder rustig interieur met veel natuurlijke elementen, springt er visueel heel erg uit. Terwijl zo’n kleed er toch heel goed bij past.

Onderdeel van de ruimte

Ook de plek van het kleed is bepalend voor de kleur die je kiest. Ligt het helemaal vrij in een wat neutrale ruimte, dan kun je eigenlijk alles kiezen zolang jij het maar mooi vindt. Is het onderdeel van een ruimte, zoals een zithoek en ligt het deels onder de bank? Dan moet je rekening houden met de kleur in bijvoorbeeld die zithoek. De kleur van de zithoek kun je in het kleed laten terugkomen maar je kunt ook kiezen voor een contrasterende kleur die mooi matcht. En als extra tip; kijk ook goed naar het materiaal van bijvoorbeeld de bank. Is dat heel zacht? Dan past een zacht kleed daar veel beter bij dan een ruwer vloerkleed.

Oosters, pastels, vintage of tribal en veel meer

Het mooie van vloerkleden is vooral dat er zoveel keus is; van Oosterse motieven tot zachte pastels en van vintage dessins tot tribal patronen. Heel strak, romantisch of botanisch, bedenk het en het is er. En in al die varianten is er ook nog keus in materiaal, hard of zacht, hoog- of laagpolig, geknoopt of weer op een andere manier verwerkt. Kortom, het vloerkleed dat perfect bij jouw interieur past, dat bestaat gegarandeerd.

Vind het vloerkleed voor jouw huis, met persoonlijk advies bij MrWoon

De kunst is natuurlijk wel om in dat enorme aanbod dat ene vloerkleed te vinden waar jij gelukkig van wordt. En dat kan best een opgave zijn. Daarom raden we je aan om ook daarvoor advies in te winnen. Zoals bij de interieurstylisten van MrWoon. In elk van onze woonwinkels staan ze voor je klaar met veel kennis van het aanbod, verrassende ideeën en altijd persoonlijk advies afgestemd op jouw woonwensen en interieur. Ben je op zoek naar een vloerkleed? Maak dan snel een afspraak en ze helpen je graag een keus te maken.

Beelden: Kuatro

Bron: MrWoon


 
Delen op: