Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Meer licht in huis op donkere dagen

01 december 2020

Dat realiseer je zelf met deze tips

Is het in huis donker en somber doordat de dagen korter worden? Of heb je een huis met minder ramen waar het altijd al wat donkerder is? In beide gevallen wil je toch maximaal licht naar binnen brengen. Want van licht wordt iedereen vrolijk. Daarom hier een paar tips om meer licht in je huis te brengen op de donkere dagen.

Goed humeur van je interieur

Licht is heel belangrijk; daglicht maakt serotonine aan en dat beïnvloedt je humeur. Alle reden dus om te zorgen dat het licht is in huis. Er zijn immers al genoeg zaken die je humeur kunnen verpesten. Je interieur zou daar zeker niet een van moeten zijn!

Transparante raamdecoratie

Het belangrijkste is natuurlijk dat het daglicht dat er is, ook maximaal door de ramen naar binnen kan komen. Maar geen gordijnen of andere raamdecoratie is ook wat kaal. Wil je dus sfeer in huis, ook overdag wat privacy en toch zoveel mogelijk licht? Kies dan voor transparante raamdecoratie.

Doorschijnende gordijnstof voor veel soorten raambekleding

Transparante raamdecoratie is gemaakt van een gordijnstof waar je doorheen kunt kijken. En waar het licht dus doorheen kan komen. Die doorschijnende gordijnstof is geschikt voor heel veel soorten raambekleding. Natuurlijk voor gordijnen zoals de in-betweens. Maar ook vouwgordijnen en plissés of rolgordijnen en Duette®Shades zijn er in een transparante uitvoering.

Licht interieur met witte kleuren en glans

Een andere tip voor een lichter huis is een licht interieur. Verf muren, deuren, raamkozijnen, plafonds en houten balken in een heel lichte kleur. Wit of iets dat daarbij in de buurt zit. En let op welke wit-tint je kiest. Wit met een grijzige tint brengt minder licht in huis dan wit met een gelige basis. Ook helpt het als je voor een verfsoort kiest die glanst, dat reflecteert het licht zodat het licht meer in huis verspreid wordt. En zorg voor een lichte vloer of als je liever een donkere vloer wil, een die glanst. Dat weerkaatst het licht. Met zoveel mogelijk lichte tinten in huis creëer je de beste basis voor een licht interieur.

Glazen deur of muur eruit

De ruimte vrij maken voor het licht helpt ook. Dat doe je door ervoor te zorgen dat niets het licht hindert. Zoals een muur of een dichte deur. Misschien kun je de muur verwijderen, laat je dan wel eerst goed adviseren zodat je geen dragende muur eruit sloopt!! Maar een glazen deur die een dichte deur vervangt, zorgt ook al voor meer licht. En is een stuk minder rigoureus dan een hele verbouwing.

Lichte, kleinere meubels

Ook de meubels hebben invloed op hoe donker het in huis is of juist hoe licht. Grote, donkere meubels maken een kamer al snel bedompt en donker als er weinig licht naar binnen valt. Heb je dus niet zoveel daglicht in huis? Kies dan voor kleinere, lichte meubels van wit of glas. Of meubels waar je doorheen kunt kijken. De ruimte wordt dan optisch groter en er zijn minder schaduwvlakken in de kamer.

Aangenaam diffuus licht

Verlichting is natuurlijk ook essentieel op de donkere dagen, maar ook best lastig. Wat helpt is eerst goed kijken wat de donkere hoeken in huis zijn. Zorg dat je daar een lamp op richt zodat die donkere plek verdwijnt. En werk met zacht licht; niet elke hoek hoeft fel verlicht te zijn maar een diffuse verspreiding van het licht maakt het sfeervol en geeft ruimte.

Spiegels voor twee keer zoveel licht

Wat ook altijd helpt zijn spiegels. Plaats er een schuin tegenover de plek waar het licht naar binnen valt. De spiegel brengt het dan verder de ruimte in. Met een spiegel twee keer licht zeg maar. Zo makkelijk kan het zijn!

Meer tips en inspiratie? Vraag het ons!

Ben je benieuwd met welke lichte tinten je jouw huis lichter maakt in de donkere dagen? Vraag het ons! Wij hebben veel soorten transparante raamdecoratie maar ook talloze inspirerende voorbeelden en slimme tips hoe je jouw gehele interieur lichter kunt maken. Kom eens langs in een van de winkels van MrWoon en we adviseren je graag!

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: