Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Dubbele raambekleding, dubbele sfeer

01 september 2020

Zo doe je meer met raamdecoratie

Wil je meer sfeer in huis? Kies dan dubbele raambekleding! Twee keer raamdecoratie biedt heel veel meer voordelen! Zoals meer sfeer. Maar ook meer isolatie, een betere akoestiek en meer controle over licht en privacy in huis. Dubbele raambekleding dus, voor meer effect in jouw interieur.

Twee lagen, veel voordelen

Met twee lagen raamdecoratie heb je natuurlijk een betere isolatie dan met een laag. De warmte blijft langer in huis tijdens gure herfstdagen of een koude winterse dag. En is het buiten tropisch warm? Dan houd je die warmte weer langer buiten met een dubbele laag voor het raam. Maar ook de akoestiek verbetert enorm met dubbele raambekleding. Op hard materiaal weerkaatst het geluid waardoor het hol in de ruimte klinkt. Een stoffen raambekleding neemt het geluid echter op zodat de akoestiek aangenamer wordt.

Licht & Privacy

Het fijne van dubbele raambekleding is ook dat je kunt spelen met lichtinval en de privacy precies zo kunt regelen zoals jij dat wilt. Neem bijvoorbeeld een transparant rolgordijn en combineer dat met verduisterende overgordijnen. Doe je het rolgordijn omlaag dan kun je nog steeds naar buiten kijken maar het licht binnen is niet meer zo fel. Wil je geen inkijk in huis, dan sluit je ook de overgordijnen.

Benadruk jouw woonstijl met combinaties in raamdecoratie

Door verschillende raamdecoratie met elkaar te combineren, benadruk je bovendien meer jouw woonstijl. Heeft een natuurlijk interieur jouw voorkeur, dan zijn houten jaloezieën met linnen overgordijnen een mooie match. Ben jij meer van de woonstijl Technical? Combineer dan aluminium jaloezieën met oversized grijze gordijnen of een velours gordijn voor een strak interieur waarin je zo toch zorgt voor een geluiddempend effect.

Contrasten in materiaal of lijnen

Natuurlijk gaat het niet altijd om combinaties met jaloezieën. Ook rolgordijnen met gewone gordijnen gaan goed samen. Of vouwgordijnen met inbetweens en plissés of Toppoint Duette®Shades met overgordijnen. Combineer contrasterende materialen of mix-and-match verticale met horizontale raamdecoratie. Zo profiteer je van het effect van de raamdecoratie terwijl je ook de gewenste woonstijl voor jouw interieur creëert.

Wil je ook dubbele raambekleding? Vraag MrWoon om advies!

Dubbele raambekleding is dubbele sfeer en dubbel zoveel effect. Maar een combinatie met raamdecoratie heeft ook een luxe uitstraling. Het oogt rijker en verhoogt het gevoel van comfort. Met twee lagen voor het raam maak je van jouw huis sneller een thuis. Wil je weten wat goed past bij jouw interieur en woonwens? Vraag het ons, de interieurstylisten in onze winkels staan voor je klaar!

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: