Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Ga voor een neutrale basis

11 augustus 2020

Steeds een ander interieur?

Een neutrale basis is ideaal als je wel eens uit de band springt bij de inrichting van jouw interieur. Staat bij jou niemand raar te kijken als de zwarte en grijze accessoires in jouw huis morgen vervangen zijn door knalrode exemplaren? Dan is het wel zo handig om als basis voor neutrale tinten te kiezen. Je geeft die opvallende elementen daarmee nog meer aandacht en hoeft tegelijkertijd niet steeds alles opnieuw te veranderen.

Snel veranderd met een goede basis

Natuurlijk is het leuk om andere gordijnen of jaloezieën op te hangen, een fris behangetje tegen de muur te doen en misschien alles opnieuw te verven. Maar dat doe je toch minder snel dan even een paar andere kussenhoesjes, wat nieuwe lijstjes en andere kleine accessoires. Wil je regelmatig wat verandering in huis, dan gaat dat wel zo makkelijk als de basis al goed is.

Tijdloos met neutrale tinten

Met een tijdloze basis kun je lang vooruit. Zeker als je voor kwaliteit kiest, blijft het jaren goed. Maar dan wil je wel iets dat je ook jaren mooi vindt. En dat is lastig om nu al te bedenken. Ga dan voor neutrale tinten, daarmee zit je eigenlijk altijd wel goed. Kies wit, bruin, crème, koper, groen of blauw als basis en je hebt een interieur waarmee je alle kanten op kunt. Wat jouw favoriete woonstijl over een half jaar of twee jaar ook is.

Jouw smaak op dit moment

Ben je nu helemaal fan van botanische interieurs? Dan pas je jouw woonstijl makkelijk aan met een paar planten, mooie afbeeldingen voor op de muur en wat houten of terracotta potten of voorwerpen. Ben je daar over een half jaar misschien op uitgekeken? Dan verander je deze woonstijl net zo snel door de lijsten aan de muur en de voorwerpen te vervangen door iets wat je dan mooi vindt. Zo heb je altijd een interieur dat past bij jouw smaak van dat moment.

Of kom tot rust met een neutrale basis in het interieur

Natuurlijk is een neutrale basis in huis niet alleen slim als je graag van inrichting verandert. Ook als je het liefst een rustige plek hebt waar je weer helemaal tot jezelf kunt komen, is een interieur met overwegend bruin, crème, blauw of wit een aanrader. Met deze kleuren creëer je een plek zonder teveel prikkels en afleiding. Voeg er nog wat planten aan toe en maak veel gebruik van natuurlijke materialen zoals rotan of hout en je hebt een sfeervol interieur waar je elke dag weer helemaal tot rust komt.

Veelzijdig met neutrale kleuren

Het fijne van neutrale tinten is ook dat ze onderling samen goed combineren. Kies er twee of drie en gebruik die voor de muren, vloer, grote meubelstukken en de raamdecoratie. Of ga voor ton-sur-ton en neem raamdecoratie in dezelfde kleur of met hooguit enkele nuances verschil. Donkerbruine overgordijnen met lichtbruine in-betweens bijvoorbeeld. Of zachtgrijze Versus® gordijnen bij een vloer in betonlook. Met neutrale kleuren heb je een heel veelzijdige basis voor jouw interieur!

Persoonlijk stylingsadvies voor jouw interieur

Door een neutrale basis goed te combineren met afwijkende tinten, wordt het geheel sfeervol of zelfs wat spannend. Een donkere stoel in een heel lichte kamer haalt het hele interieur op. En een donkerder muur met lichte, neutrale raamdecoratie gaan ook goed samen. Wil jij ook zo’n fijne neutrale basis creëren maar weet je niet waar je beginnen moet? Begin dan met een bezoek aan een van onze winkels. De interieurstylisten staan voor je klaar om je met persoonlijk advies goed op weg te helpen.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: