Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Alle transparante raamdecoratie op een rij

21 juli 2020

Alle feitjes en weetjes op een rij

Transparante raamdecoratie heeft niets te verbergen. Maar toch is niet iedereen bekend met deze luchtige, mooie gordijnstof. Wij weten er wel alles van en zetten alle feiten en weetjes hier glashelder voor jou op een rij.

Wat is transparante raamdecoratie?

Met transparante raamdecoratie bedoelen we raamdecoratie met een gordijnstof die doorschijnend is. Semi-transparant laat het licht wel door maar daarbij is het lastig om er doorheen te kijken. Bij een transparante gordijnstof kan dat wel. Zoals met voile gordijnen of in-betweens; transparante gordijnen waarvan de ragfijne stof het licht heel subtiel filtert. Daardoor is het binnen nooit verblindend fel maar heb je daar wel een aangenaam licht als buiten de zon schijnt.

Openingsfactor: een beetje of heel erg transparant

Een ander bijzonder feitje; niet elke transparante stof is even transparant. Dat hangt namelijk van de openingsfactor af. Die kan variëren van 1% tot 5%. Een transparante gordijnstof met een openingsfactor van 5% laat veel licht door. Die met 1% veel minder. Een subtiel verschil dus in transparante stoffen.

Veel keus

Wist je ook dat je in transparante raamdecoratie ontzettend veel keus hebt? Want van vrijwel elke vorm van raamdecoratie, bestaat een transparante uitvoering. Zelfs van pvc lamellen! Of je dus gewone gordijnen zoekt, vouwgordijnen, rolgordijnen, Duette®Shades of plisségordijnen, ze zijn er ook met transparante gordijnstof.

Transparante kleuren en dessins

De transparante gordijnstof is bovendien leverbaar in allerlei kleuren en dessins. Van doorschijnend met wit tot felle kleuren waardoorheen je kunt kijken. Zo kun je dus jouw transparante raamdecoratie helemaal naar wens laten maken.

Transparante pvc lamellen

Een ander weetje dat vrij onbekend is, is dat pvc lamellen ook transparant gemaakt kunnen worden. Een variant van lamellen dat een heel bijzonder effect geeft. Ze worden transparant gemaakt door ze te perforeren. Dat kan met een paar gaatjes, maar ook met heel veel. Dit maatwerk kun je bij de winkels van MrWoon precies naar jouw wens laten uitvoeren. Een beetje of heel veel transparantie bij pvc lamellen, wij regelen het voor je!

Combinaties in de Day & Night Duette®Shades

Ook leuk om te weten: als je niet kunt kiezen tussen een transparante of verduisterende stof voor jouw interieur, dan combineer je ze gewoon! Dat kan bij de Duette®Shades die ook in het zogenoemde Day & Night-model beschikbaar is. Dat gordijnpakket bestaat dan uit beide stofsoorten die elk het raam geheel kunnen bedekken. Je hebt daarmee een soort raamdecoratie voor de dag en de nacht, met de gordijnstoffen van jouw keuze!

Transparante gordijnen, ook voor de slaapkamer

Misschien lijken transparante gordijnstoffen geen aanwinst voor een slaapkamer. Maar weet je dat je ze prima kunt combineren met andere, meer verduisterende raamdecoratie? Ragfijne in-betweens bijvoorbeeld met houten jaloezieën of met verduisterende rolgordijnen werken prima samen. Je hebt dan overdag een fijne sfeer in de ruimte met mooi licht terwijl je ’s avonds de verduisterende raamdecoratie dicht doet. Een perfecte match die ook heel functioneel is.

Transparante raamdecoratie voor kantoor

Wist je ook dat veel transparante raamdecoratie heel geschikt is voor op kantoor? Afhankelijk van de locatie van de kantoorruimte, aan de zonzijde van het pand of juist aan de noordkant, worden er eisen gesteld aan de mate van lichtdoorlaatbaarheid. De lichttransmissie is dat, en hoe lichter de ruimte is hoe lager de transmissie mag zijn. Per gordijnsoort staat aangegeven wat de maximale transmissie is en zeker voor ramen waar de zon niet veel op schijnt, zijn de transparante gordijnen een prima optie. Daarbij zorgen ze ook voor een aangename akoestiek wat wel zo prettig is als je met meerdere mensen in een ruimte samenwerkt.

Kom voor inspiratie of persoonlijk stylingsadvies naar jouw winkel van MrWoon

Transparante raamdecoratie biedt dus veel mogelijkheden. Ben je benieuwd wat daarvan goed bij jouw interieur past? Kom dan voor wooninspiratie en persoonlijk stylingsadvies naar een van de winkels van MrWoon.

Bron: MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: