Raamdecoratie: handige tips en leuke weetjes - 1

15 januari 2020

Raamdecoratie: handige tips en leuke weetjes - 1

Met raamdecoratie bepaal je de sfeer en stijl in jouw huis of op jouw kantoor. En net zoals er heel veel woonstijlen zijn, zijn er ook heel veel soorten raamdecoratie. Met nog veel meer mogelijkheden. Veel waarvan je misschien helemaal niet op de hoogte bent. We praten je daarom bij, met dit eerste overzicht aan handige tips en leuke weetjes over raamdecoratie.

Raamdecoratie voor schuine ramen en aparte vormen

Heb je een dakraam, erkerraam of een raam in een aparte vorm? Dan lijkt dat misschien lastig als je op zoek gaat naar raamdecoratie, maar dat is het niet. Er is namelijk best wel aanbod voor deze niet-standaard ramen. Zoals de Duette®Shades, plisségordijnen en rolgordijnen. En met het handige montagesysteem EasyClick is er zelfs nog meer mogelijk omdat de raamdecoratie dan in het kozijn wordt bevestigd.

Raamdecoratie in aluminium of kunststof kozijnen

Die EasyClick is sowieso een mooi stukje techniek als het gaat om het bevestigen van raamdecoratie. Het EasyClick-frame waarin de gordijnen of jaloezieën komen, wordt zonder te boren of te schroeven in het kozijn bevestigd. Ideaal dus voor kunststof en aluminium kozijnen. Maar dit systeem is ook perfect bij draaikiepramen en dakramen omdat het de gordijnstof strak tegen het raam houdt, ook als die geopend of gekanteld is!

Gordijnen of houten jaloezieën in vochtige ruimtes

Een veel voorkomende misvatting is dat in een badkamer of keuken geen gordijnen kunnen ophangen. Dat kan namelijk wel. Net als houten jaloezieën. Mits je voor de juiste materialen kiest. Zo is er de extra sterke stof No Limits die vocht- en schimmelwerend is en dus ideaal voor een vochtige ruimte. En de Finesse houten jaloezieën van Silva kunnen in de keuken of badkamer gewoon opgehangen worden.

Optische illusies met raamdecoratie

En wist je dat je met raamdecoratie jouw kamer groter of kleiner kunt laten lijken? Die optische illusies met raamdecoratie bereik je als volgt:
•Een raam lijkt hoger met een gordijn van plafond tot grond.
•Door een brede koof boven het raam oogt een raam kleiner.
•Een ruimte lijkt breder met gordijnen van muur tot muur of bij gordijnen met een dessin waarin een horizontale streep is verwerkt.
•De ruimte lijkt juist weer hoger als je raamdecoratie met een verticale streep kiest.
•En heb je een oneffen vloer? Ga dan voor oversized gordijnen die zeker 5 cm te lang zijn. De schuine vloer valt dan minder in het oog.

Isolerende raamdecoratie

Tocht het in huis of heb je enkel glas? Met raamdecoratie bespaar je dan al snel energie en wordt het veel comfortabeler in huis. De Duette®Shades bijvoorbeeld besparen tot wel 25% energie doordat ze een unieke structuur hebben waarin de lucht stilstaat. Die luchtlaag isoleert en houdt de warmte zo meer in huis. Andere slimme isolatieoplossingen met raamdecoratie zijn natuurlijk extra dikke gordijnen of gevoerde gordijnen.

Type huis, type raamdecoratie

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat het type huis al heel bepalend kan zijn voor het type raamdecoratie dat je kiest? Eigenlijk is het heel logisch; zo heeft een moderne, urban loft bijvoorbeeld een heel andere sfeer dan een boerderij van zo’n 100 jaar oud. En een doorzonwoning toont anders dan een jaren ’30-woning. Pas je de inrichting en raamdecoratie aan op de sfeer van het huis, dan vormt het sneller een aangenaam geheel!

Kom de vele soorten raamdecoratie zelf bekijken, bij MrWoon!

Wil je niet alleen meer weten over raamdecoratie maar het ook zelf zien en voelen? Groot gelijk! Kom snel langs bij een van de winkels van MrWoon. Want behalve dat we veel weten over raamdecoratie, hebben we er ook heel veel mooie varianten van in onze winkels. We helpen je graag met persoonlijk advies voor de beste raamdecoratie in jouw huis. Zien we je snel?

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Raamdecoratie?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: