Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Brandvertragende gordijnen: met een gerust hart de open haard aan!

04 september 2019

De dagen worden weer korter en voor we het weten is het ’s avonds killer. Dat is het teken dat het weer herfst wordt, en dus tijd voor gezelligheid binnen. Met kaarsen en een open haard als het even kan. Heerlijk cocoonen op de open bank! Maar wel veilig natuurlijk, met brandvertragende gordijnen.

Kaarsjes, een gasfornuis of open haard

Waar vuur is, wil je geen wapperende stoffen in de buurt. Dus of je nu graag wat kaarsjes in de vensterbank zet, een open haard bij het raam hebt of gordijnen boven het gasfornuis wilt, het laatste wat je wilt is dat die gordijnstoffen vlam vatten doordat ze te dicht bij het open vuur komen.

Brandvertragend garen

Voorkomen is beter dan genezen. Dus kun je ook maar beter voor gordijnen kiezen die extra veilig zijn. Brandvertragend dus. Gordijnen van brandvertragend materiaal zien eruit als gewone, stoffen gordijnen. Alleen zijn ze geweven van brandvertragende garens die voldoen aan de Duitse en Franse normeringen. Die stoffen zijn er in verschillende diktes en in heel veel kleuren.

Veel soorten raamdecoratie

En al die brandvertragende gordijnstoffen kunnen weer verwerkt worden tot verschillende soorten raamdecoratie. Zoals natuurlijk gordijnen en in-betweens maar ook vouw- en paneelgordijnen en plissé- en rolgordijnen. Keuze genoeg dus in raamdecoratie om op te hangen bij de plekken in huis waar open vuur kan zijn.

Permanent vlamvertragende garens kunnen ook in de was

Iets wat vrijwel zeker gebeurt als de gordijnstoffen bij een open haard hangen of bij een gasfornuis, is dat ze vies worden. Het is dus belangrijk dat de stof die je kiest, gewassen kan worden en daarna nog steeds z’n vlamvertragende werking heeft. Dat kan met gordijnstoffen die bestaan uit de Trevira CS-vezels. Deze zijn permanent vlam- of brandvertragend.

Kom langs en bekijk de grote collectie aan veilige gordijnen, bij MrWoon

In het assortiment bij MrWoon hebben we een ruime collectie aan brandvertragende gordijnstoffen. Bezoek eens een van onze woonwinkels, dan kun je deze stoffen op grote stalen zelf zien. En de interieurstylisten geven je dan meteen een persoonlijk advies hoe je die veilige gordijnen ook mooi en sfeervol in jouw inrichting kunt verwerken.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Brandvertragende gordijnen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: