Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Puur natuur; stoffen met een natuurlijke uitstraling

28 augustus 2019

Puur natuur: gordijnstoffen met een natuurlijke uitstraling

Is thuis voor jou waar je tot rust komt? Waar je jezelf kunt zijn in een eerlijke, pure omgeving? Dan houd je vast van de woonstijl Naturel. Met puur natuur als basis waarin materialen gebruikt worden die een tikkeltje ruw en onbewerkt zijn. Zoals de gordijnstoffen waarmee je de sfeer in huis al snel bepaalt. En dus ook jouw interieur de natuurlijke uitstraling geeft die je wenst.

Naturel woonstijl; bij landelijke interieurs

De Naturel woonstijl past goed bij landelijke interieurs maar kan ook als detail worden toegevoegd aan de wat stoerdere woonstijlen, zoals Urban of Industrieel. Die natuurlijke uitstraling krijg je vooral door de materialen die je kiest, de kleuren en de weving van de stof. Zoals met katoen of linnen. Wordt een gordijn daarvan gemaakt, dan zorgt het wat ruwere en soms oneffen materiaal voor de robuuste stijl waarmee je je huis in een handomdraai verandert in een thuis. Want de puur natuur-stijl ademt comfort en gemak en nodigt uit om jezelf te zijn.

Natuurlijke basis in meerdere woontrends

Eerder spraken we al over de woontrend Wabi Sabi; de perfecte imperfectie. Een woonstijl waarin niet alles precies moet kloppen maar waarin natuur en de oneffenheden daarin juist gewaardeerd worden. Die woontrend gaat ook uit van natuurlijke materialen. Wil je liever de pure basics in huis combineren met veel groen, zoals grote planten? Dan spreekt de woontrend Botanisch Shabby je vast meer aan. Een mix van meubels met veel grote planten op een achtergrond van puur natuur en sfeer.

Natuurlijke materialen als contrast in stoere interieurs

In beide woontrends komen gordijnen van natuurlijke materialen uitstekend tot hun recht. Het gehele interieur ademt dan ‘puur natuur’. Vind je dat wat te veel van het goede? Dan kun je die natuurlijke sfeer ook als contrast gebruiken. Gordijnen voor het raam in een linnenlook als zacht detail voor een stoer en strak interieur.

Rustige kleuren

In al die woonstijlen waarin stoffen met een natuurlijke uitstraling goed passen, overheersen meestal ook de rustige, natuurlijke kleuren. Wit, groen, crème, bruin en roest- of goudachtige tinten zijn stuk voor stuk natuurlijke kleuren waarmee je goed kunt combineren en waarin die natuurlijke stoffen, van gordijnen tot kussens en vloerkleden, helemaal tot hun recht komen.

Een interieur waarin je je thuisvoelt

Wil jij ook een interieur waarin je je echt thuis voelt? Dat kan misschien al met een kleine verandering van het huidige interieur of misschien wil je een complete make-over. Wat jouw woonwens en -situatie ook is, de interieurstylisten van MrWoon helpen je graag om al jouw wensen te vertalen naar een interieur dat bij jou past.

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Puur natuur; stoffen met een natuurlijke uitstraling?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: