Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Tips voor een donkere slaapkamer

17 juli 2019

Tips voor een donkere slaapkamer, met verduisterende raamdecoratie

Midden in de zomer als de dagen lang zijn, is het heerlijk om nog ’s avonds buiten te kunnen zitten. Maar wil je juist lekker slapen dan kun je last hebben van het licht dat nog naar binnen kiert. En ’s ochtends uitslapen is er ook niet bij; dan word je te vroeg wakker doordat het buiten al heel vroeg licht is. Kortom, een donkere slaapkamer is een must voor wie een goede (of lange) nachtrust wenst. En voor die mensen hebben wij een aantal praktische tips verzameld.

Licht door het raam

De boosdoener is natuurlijk het licht dat via het raam naar binnen valt. Verduisterende raamdecoratie is dan ook het belangrijkste middel om dit mee aan te pakken. Maar… daar zijn wel verschillende manieren voor.

Gordijnstof: verduisterend of gevoerd

Allereerst de stof van de raamdecoratie. Hoe dunner en lichter die is, hoe groter de kans dat het licht erdoorheen schijnt. Ook als er geen kieren aan de zijkanten zijn. Kies dus voor een gordijnstof die van zichzelf al het daglicht dimt (Dimout) of geheel verduisterend is (Blackout). Of laat de gordijnen voeren met een voeringsstof. Dit kan bij gewone gordijnen maar ook bij vouwgordijnen.

Wandbreed

Is de stof dik genoeg om het licht niet door te laten, dan moet je er ook voor zorgen dat er geen licht aan de zijkanten naar binnen schijnt. Dit kan met gordijnen, of andere raamdecoratie, die over de gehele wand hangt. De rails loopt dan van muur tot muur. Een wandbreed gordijn is een praktische maar ook chique oplossing. Het laat de ruimte namelijk al snel veel groter lijken en oogt heel rustig.

Meerdere ramen? Een groot gordijn!

Heb je meerdere ramen in een muur? Ook dan is raamdecoratie die van muur tot muur loopt heel praktisch. Kies je namelijk voor gordijnen per raam dan heb je bij elk raam aan de zijkant kans op kieren waar het licht doorheen komt. Bedekken de gordijnen echter de gehele muur dan is dat niet mogelijk.

EasyClick

Een andere optie is om de raamdecoratie te bevestigen met EasyClick. Dit is een handig systeem dat in het kozijn gemonteerd wordt zonder schroeven of boren. De raamdecoratie wordt daar weer in geplaatst en sluit volledig aan. Met EasyClick kun je de ruimte vrijwel geheel verduisteren doordat er geen kieren zijn waardoorheen de lichtstralen kunnen schijnen. Het leuke van EasyClick is bovendien dat je weer voor heel andere raamdecoratie kunt kiezen. Zoals Duette®Shades en plisségordijnen. En die raamdecoratie is er natuurlijk ook weer in een verduisterende stof, in talloze kleuren en dessins. Zo kun je met deze stijlvolle raamdecoratie altijd de ruimte helemaal naar jouw wens en woonstijl inrichten.

Dakraam of dakkoepel?

Komt het licht door een dakraam of lichtkoepel? Ook dan kun je met EasyClick raamdecoratie ervoor hangen die het raam geheel afsluit. En hangt het te hoog? Laat het dan met een elektrische bediening uitvoeren. Zo open en sluit je de raamdecoratie terwijl jij nog gewoon lekker in bed ligt!

Meer nachtrust, minder licht in de slaapkamer?

Hoe vroeg het al licht wordt en hoe laat het nog licht blijft, het hoeft niet van invloed te zijn op jouw nachtrust. Laat je eens informeren over de verschillende mogelijkheden in verduisterende raamdecoratie die past bij jouw slaapkamer, de ramen daarin en natuurlijk jouw woonstijl. De interieurstylisten van MrWoon staan voor je klaar met persoonlijk advies en vele inspirerende voorbeelden. Zien we je snel?

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Tips voor een donkere slaapkamer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: