Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Meer licht in de kamer? Kies de juiste raamdecoratie!

19 juni 2019

Een lichte kamer lijkt al snel groter. Maar wat nu als je een kamer op het noorden hebt? Dan is de ruimte van zichzelf al donker. Raamdecoratie lijkt dan een letterlijke sta-in-de-weg omdat het de kamer nog donkerder maakt. Maar dat hoeft niet. Als je de juiste raamdecoratie kiest kun je van een donkere ruimte een lichtere kamer maken!

Licht de kamer in

Licht is een wonderlijk iets. Het heeft invloed op ons humeur en het verandert ruimtes doordat het ze optisch groter doet lijken. Maar ook kan licht gestuurd worden. Door bijvoorbeeld materialen en kleuren die licht weerkaatsen. Daarmee trek je feitelijk het licht de kamer in!

Lichte raamdecoratie maakt lichtere kamers

Een heldere kleur weerkaatst licht. Wil jij een lichtere kamer? Kies dan voor heldere, lichte tinten op de muren, op de vloer maar ook voor de ramen. Want met raamdecoratie kun je een groot verschil in lichtinval maken.

Jaloezieën in hout of aluminium

Lichte jaloezieën, zowel de houten als aluminium, vangen het licht op en sturen het de kamer in. Zeker als je de lamellen een beetje kantelt. Je ‘breekt’ de lichtstralen dan waardoor het licht de kamer binnenkomt. En zet je ze ’s avonds helemaal dicht? Dan weerkaatst de lichte tint het schijnsel van de lampen zodat je ook dan een lichte en sfeervolle kamer hebt.

Lamellen om het licht te weerkaatsen

Ook lamellen weerkaatsen het licht. En doordat je ook deze raamdecoratie mooi kunt kantelen, kan het licht perfect de ruimte in stralen en wordt een donkere ruimte door het daglicht wat lichter. Ook hierbij geldt dat het materiaal dan wel lichtgekleurd moet zijn; dat kan zowel in stof als in pvc of aluminium.

Lichte raamdecoratie voor een dakraam

Heb je een dakraam waarvoor je raamdecoratie zoekt die de ruimte wat lichter maakt? Dan zijn de plisségordijnen een slimme keuze. De transparante en semi-transparante gordijnstof daarvan laat het licht goed door. Ook kun je ze op een plek in het raam fixeren zodat het daglicht maximaal naar binnen schijnt. En doordat plissés smalle plooien hebben, passen ze goed in ramen met smalle kozijnen, zoals draaikiepramen of dakramen!

EasyClick, perfect bij een donkere ruimte

Heb je gewone ramen met een smal kozijn? Dan kun je de raamdecoratie laten bevestigen met EasyClick; dat is geschikt voor smalle kozijnen en kan geplaatst worden zonder te boren of te schroeven. In dit montagesysteem passen onder meer de plisségordijnen maar ook de houten jaloezieën. Perfect dus als montage voor smalle kozijnen in een donkere ruimte!

Persoonlijke interieuradvies om een lichtere kamer te creëren?

Een donkere ruimte zo inrichten dat je maximaal van het licht profiteert vraagt wel wat inzicht en slimme oplossingen. Wil jij daar advies in? Kom dan naar een winkel van MrWoon. Onze interieurstylisten helpen je graag met persoonlijk advies zodat jij ook straks kunt genieten van een lichter kamer door slimme en stijlvolle raamdecoratie!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Meer licht in de kamer? Kies de juiste raamdecoratie!?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: