Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

3 vragen (én antwoorden) over het weelderige wave gordijn

03 juli 2017

In deze blog vertellen we je meer over de wave gordijnplooi. Hoe krijg je bijvoorbeeld perfect plooiende gordijnen? Een blog voor iedereen die wel in is voor een beetje speelsheid en originaliteit in het interieur.

MrWoon inspireert interieurliefhebbers iedere week met praktische tips en trendblogs. Deze week nemen we aan de hand van 3 vragen de speelse wave gordijnplooi – ook wel bekend als plooiende of golvende gordijnen – onder de loep. Deze haute couture confectie zorgt voor een echte designlook in je huis.

1. Wat is een wave gordijnplooi?

Door gordijnstof op een specifieke manier te confectioneren, ontstaat een prachtig, regelmatig golvend patroon in de gordijnstof. Te vergelijken met het effect van gordijnen met ingeslagen ringen aan een gordijnroede. Maar de speciale band, runners en roede geven het wave gordijn een modernere en luxere uitstraling.

Tip

De foto’s hiernaast geven je een heel goed beeld hoe het golvende patroon zijn weg vindt met deze techniek. Combineer bijvoorbeeld twee transparante soepele stoffen voor minimale inkijk, terwijl je tegelijkertijd daglichtinval kunt behouden. Mooi!

2. Welke gordijnstoffen zijn geschikt voor de wave gordijnplooi?

Het fijne aan dit patroon is dat het met iedere stof een geweldig luxe effect creëert. Zo is deze plooi in het bijzonder geschikt voor transparante in-betweens, omdat deze stof zo licht is dat de plooien soepel vallen. Maar ook vollere stoffen kunnen met de juiste, professionele techniek mooi en golvend plooien. Het allermooiste resultaat wordt met kamerhoge stoffen bereikt omdat er – in tegenstelling tot gordijnstof in banen – geen verticale naden nodig zijn in het gordijn.

Tip

Het is aan te raden gordijnen altijd te laten voeren. Zo voorkom je verkleuren van de stof door zonlicht, krijg je een vollere look en creëer je extra geluids- en warmte-isolatie. Zorg ervoor dat de zijkanten geblindzoomd worden, waardoor stiknaden nauwelijks zichtbaar zijn. Door het golvende patroon heb je afhankelijk van de plooidiepte soms meer gordijnstof nodig dan voor standaard gordijnen. Een gordijnexpert meet de juiste maten voor je op, een coupeuse zorgt voor een gelijkmatig golvend gordijn.

3. Hoe hang je wave gordijnen op?

Het is aan te raden een expert in te schakelen, omdat het bevestigingssysteem iets anders werkt dan bij reguliere gordijnen. Gordijnen met een wave plooi vallen het mooist als je ze laat bevestigen onder een speciale gordijnrails. Hiervoor heb je ook specifieke wave runners nodig. Zo schuiven de gordijnen bij het openen kreukloos in de plooi waardoor de gordijnstof extra lang mooi blijft.

Tip

Wave gordijnen komen mooi tot hun recht bij brede ramen, maar ook kleine ramen sier je er geweldig mee. Heb je er wel eens aan gedacht om op kantoor wave gordijnen te kiezen als raambekleding? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over wave gordijnen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: