De 5 voordelen van linnen gordijnen

14 november 2016

Op zoek naar een nieuwe gordijnstof? MrWoon inspireert en adviseert je graag. Dit keer zetten we de 5 voordelen van linnen gordijnen voor je op een rij.

1. Linnen gordijnen zijn 100% natuurlijk

Linnen wordt gemaakt van de vlasplant: een textielplant die het goed doet in ons Nederlandse koele en vochtige zeeklimaat. Zijn natuurlijke karakter straalt hij uit in je interieur en is geweldig in de combinatie met andere natuurlijke materialen als hout en beton.

2. Linnen gordijnen zijn sterk

Linnen is een zeer sterke natuurvezel – wel twee tot drie keer sterker dan katoen – en is dan ook erg slijt- en scheurvast. Een duurzame krachtpatser dus, dat linnen!

3. Linnen gordijnen zijn licht

Linnen laat heerlijk licht en lucht door, want de stof kent een open, geweven structuur. Die zie je maar al te goed als de zon er mooi door schijnt! Bijkomend voordeel is dat linnen gordijnen lekker soepel vallen en dus heel mooi draperen.

4. Linnen gordijnen passen altijd

Hoewel witte linnen gordijnen het meest voorkomend zijn, kan deze stof in allerlei kleurstalen geverfd worden. Wat dacht je van een grafisch dessin – of juist een zacht bloemmotief? Zo kun je met linnen gordijnen alle kanten op, zowel in een modern als landelijk interieur.

5. Linnen gordijnen zijn veelzijdig

Je denkt misschien dat linnen alleen in standaard gordijnen wordt verwerkt, maar niets is minder waar. Zo kun je linnen ook gebruiken als stof voor vouwgordijnen, transparante in-betweens of rolgordijnen. Afhankelijk van jouw wensen op het gebied van lichtinval, gebruiksgemak en privacy, kies je dus de bijpassende variant.

Meer weten over linnen gordijnen? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over Linnen Gordijnen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: