Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Sfeer in huis met zwarte plisségordijnen

05 oktober 2015

Plisségordijnen zijn tegenwoordig een populaire raamdecoratie, waarvoor steeds meer mensen kiezen. Dit type zonwering kent dan ook vele voordelen. Wil je spelen met licht, vormen of kleuren? Of je woning een chique uitstraling geven? Het kan met plisségordijnen.

Het woord plissé is Franstalig en het betekent ‘geplooid’. Een plisségordijn kenmerkt zich dan ook door een stof die zig-zag in plooien is gevouwen en gestreken. Een strak en tegelijkertijd elegant raamdecoratieproduct dat de ruimte sfeervol tot leven laat komen. Plisségordijnen zijn minder bekend dan sommige andere soorten zonweringen, maar hebben wel erg veel voordelen. Denk aan privacy, isolatie en natuurlijk zonwering.

Zwarte plisségordijnen

Plisségordijnen zijn zeer eenvoudig te bedienen. Je kunt zelfs kiezen voor plisségordijnen met elektrische bediening. Wil je de slaapkamer of woonkamer wat extra allure geven? Kies dan voor zwarte plisségordijnen. Stijlvol én elegant. En daarnaast ook nog eens hartstikke praktisch, want welke kleur kan de zon beter buiten houden dan zwart? Daarnaast dempt een geplooid gordijn het geluid. Dat komt omdat de plooien de geluidsgolven breken en hierdoor meer demping ontstaat. Zo kun je in het weekend eens heerlijk uitslapen.

Plisségordijnen voor privacy maar met uitzicht

Plisségordijnen zijn ook verkrijgbaar met het Top/Down & Bottom/Up systeem. Dit betekent dat je de gordijnen vanaf de onderkant én de bovenkant kunt bewegen. Daarmee kun je het gordijn overal hangen, ook in het midden van het raam. Het voordeel hiervan is dat je privacy creëert, maar tegelijkertijd ook kunt profiteren van natuurlijk lichtinval.

Kleuren en accessoires aanpassen aan plisségordijnen

Heb je voor zwarte plisségordijnen gekozen? Zorg dan dat deze kleur terugkomt in de kamer en creëer daarmee de finishing touch. Daredevils kunnen ervoor kiezen om één muur zwart te verven. Dat klinkt misschien wat gewaagd, maar mooi zwart is niet hard. Pas wel op dat je geen grote muur kiest, maar een wat kortere muur. Deze kun je vervolgens weer opfleuren met een schilderij. Liever iets minder gewaagd? Kies voor een chique schilderij waar de kleur zwart in terugkomt.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon


 
Delen op: