Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Creëer interieur met een warme uitstraling

14 september 2015

Een interieur waar je een warm gevoel van krijgt

Voor een woonkamer met een warme uitstraling hoef je niet perse met gele en rode kleuren uit te pakken. Een warm interieur kan ook goed met verschillende grijstinten en enkele aardse kleuren.

Tijdens koude dagen is het heerlijk om met een plaid en gebreide sokken bij de open haard te zitten. Maar ook als je geen open haard -en geen gebreide sokken- in huis hebt, kun je je huis warmte laten uitstralen.

50 tinten grijs…

Een woonkamer waarin verschillende tinten grijs worden gecombineerd is erg decoratief. Bij een grijze muur is het mooi om net wat andere grijstinten terug te laten komen in bijvoorbeeld de gordijnen of andere objecten in huis. Zo staat bij een lichtgrijze muur een donkergrijs kussen of plaid op de bank erg mooi. Een stoer effect op de muur bereik je met kalkverf. Met deze natuurlijke verf kun je een doorleefde look aan de muur geven. Tip: doe dit niet zelf, maar laat een ervaren schilder de kalkverf aanbrengen. Je schildert een kalkverf muur namelijk niet zo makkelijk over als je een foutje hebt gemaakt.

Lange gordijnen

Onderschat niet hoe belangrijk gordijnen zijn in de inrichting als je een warme sfeer wilt creëren. Lange gordijnen van een zware stof ogen niet alleen warm, ze zorgen ook dat de warmte niet uit huis ontsnapt. Een zware, donkere stof staat sfeervol bij een houten vloer. Heb je juist een donkere vloer, dan is een gordijnstof in een lichte, aardse kleur, zoals beige, weer erg stijlvol.

Haal de natuur in huis

Natuurlijke materialen ademen sfeer uit, ideaal voor een warm interieur dus. De natuur naar binnen halen kan met een plant of een mooi schilderij van een natuurlandschap, maar ook door meubels en objecten te kopen van aardse materialen. Denk aan een meubelstuk van hout, zoals een houten kastje of een boekenplank, een beeld van aardewerk of een groot gebreid vloerkleed of plaid voor op de bank. Bij donkere (grijs)tinten in huis komen aardse kleuren en materialen goed tot haar recht. Zo staan lange, donkere gordijnen en een gebreid vloerkleed stijlvol bij een houten vloer.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon


 
Delen op: