Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Vijf handige tips bij zachte vloerbedekking

02 september 2015

Vloerbedekking oubollig? Absoluut niet. Een kleed van goede kwaliteit, en goed gecombineerd, misstaat absoluut niet in een modern interieur. En met de volgende tips geniet je er het langst van.

1. Kwaliteit

Investeer in duurzame vloerbedekking van kwaliteit. Garen van hoge kwaliteit (zoals polypropyleen) gaan langer mee en zijn makkelijk schoon te houden. Of vraag naar vloerbedekking op basis van polyamide vezels. Die blijven lang glanzend.

2. Ondertapijt

Leg je vloerbedekking altijd op een ondertapijt, ook als dat niet per se hoeft bij jouw soort vloerbedekking. Door het ondertapijt blijft de vloerbedekking langer mooi en voorkom je oneffenheden in de ondervloer. Bovendien geeft het een extra luxe gevoel.

3. Bescherming

Om gaatjes en slijtage te voorkomen, is het raadzaam een beschermplakkertje te gebruiken bij alles wat je op de vloer zet. Op een website zoals www.scratchnomore.nl vind je allerlei soorten bescherming specifiek voor jouw vloer en meubels. En ook: niet vaker dan één keer per week stofzuigen. Dan blijft je zachte kleedje langer zacht.

4. Vlekkenwijzer

Raak niet ontmoedigd; tapijt is tegenwoordig uitstekend te reinigen. Inmiddels bestaat er een spulletje voor bijna elk soort vlek. Struin het internet af op zoek naar vlekkenwijzers en grote kans dat je de vlek eruit krijgt.

5. Op je plaats

Als het op de slaapkamer aankomt, mag je echt wel investeren in een goed, superzacht kleed. Daar geniet je er het meest van wanneer je met blote voeten uit bed stapt. En daar vindt er de minste slijtage plaats van schoenen-dragende bezoekers. Toch een duur kleed of tapijt in de woonkamer? Zorg voor een deurmat in de hal, zodat mensen in ieder geval met schoongeveegde schoenen binnenkomen.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright


 
Delen op: