Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

How to: landelijk wonen

31 augustus 2015

Grote afgehakte boomstammen als koffietafel, een open haard, een zachte deken van fake fur op de bank en als kers op de taart lekker tuttige vouwgordijnen voor het raam; een landelijke woonkamer is romantisch en gezellig. Niks mis met een beetje kneuterigheid toch? Zelf heb je in een paar stappen ook zo’n warme, idyllische woonkamer.

Donker hout

Als je een echt rustiek, ‘boerenhuis’ wil, leg dan de focus op donker hout. Bijvoorbeeld een donkere, houten eettafel (het liefst onbewerkt) als eyecatcher in de woonkamer. Zet er als grappige twist allerlei verschillende stoeltjes omheen. Heb je veel donker in huis, kies dan voor lichte vouwgordijnen als tegenhanger.

Warm grijs

Vergeet ook de muren niet op je expeditie naar landelijk wonen. Je zou het niet denken van grijs, maar een lichtgrijze tint op de muur kan heel warm en rustiek zijn. Combineer het met grove houten lijsten aan de muur en een warme, stoffen bank en tadaa: een warme, comfy zithoek.

Invasie van vazen

Zet je woonkamer vol met allerlei vazen. Het kan nooit te veel zijn. Mix & match met verschillende vormen en tinten. Een lege vaas is ook decoratief; er hoeven niet altijd bloemen in. Sterker nog: think out of the box en doe er iets geks in zoals verfkwasten of takjes uit de tuin. Neem van ons aan: vroeger was het bij de boer thuis ook echt niet zo geordend.

Dubbele raambekleding 

De kneuterige vouwgordijnen in gebroken wit of beige maken je boerenhuis af, maar echt privacy bieden doen ze niet. En dat wil je wel, zeker als je écht landelijk woont (in de polder). Een raam met gewone vouwgordijnen krijgt met de toevoeging van gewone gordijnen ineens een veel luxere uitstraling. Probeer het eens. Heeft trouwens ook een goede werking op de akoestiek in de ruimte.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon


 
Delen op: