Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

In drie stappen een zithoek in de vensterbank

26 augustus 2015

Een paleis van een appartement, in het centrum van de stad? Iets om trots op te zijn en volop van te genieten. En ook zomers, zonder tuin of balkon, kun je genieten van ‘buiten’. Maak gewoon een zithoek in de vensterbank. Heerlijk naar buiten staren of een tijdschrift lezen met een kop thee of glas wijn. Investeer wat tijd, geld en energie en binnen no time ben je niet meer weg te slaan bij je nieuwe favoriete plek in huis.

Stap 1 - Begin bij het begin

Om een fijne hoek te maken van de vensterbank, moet die uiteraard wel groot genoeg zijn. Heb je zo’n smal vensterbankje met ook nog eens een radiator pal ervoor? Ga op zoek naar een klein klusbedrijfje in de buurt. Grote kans dat zij voor een fijne prijs een ombouw maken voor de radiator. Geef wel aan dat je erop wilt kunnen zitten. En hou er rekening mee dat je wat warmte gaat verliezen.

Stap 2 – Wees lief voor de billen

Laat een groot kussen op maat maken, zodat die precies past in de vensterbank. Kost wat meer, maar een stuk fijner dan allerlei losse kussentjes die steeds wegschuiven. Zorg voor een kussen met antislip materiaal aan de onderkant. Kies voor mooi zacht leer (als het budget het toelaat), zo maak je je nieuwe “vensterbankzithoek” extra chic en uitnodigend.

Stap 3 - Geen half werk

Nu ben je er bijna. Maak je zithoek af met fijne accessoires. Kleine kussens, een dekentje voor ’s winters en eventueel een plateau voor kaarsen of een theeset. Zorg ook voor een schoon raam en mooie raamdecoratie; je wilt immers lekker naar buiten kijken. Voeg op late zomeravonden of koude winters wat lekkere breisels toe, in de vorm van kleedjes, kussens of sokken.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright


 
Delen op: