Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Een modern interieur met lamellen

17 augustus 2015

Waarom lamelgordijnen helemaal van nu zijn

Denk jij bij lamellen aan een jaren ’80 kantoorgebouw? Dat was vroeger. Inmiddels zijn lamellen helemaal je-van-het. Lamellen en gordijnen maken je huis volwassener en moderner, of juist knusser en warmer.

Lamellen of jaloezieën?

Lamellen, wat zijn dat nou eigenlijk? Helaas bestaat er geen eenduidige beschrijving, maar over het algemeen denkt men bij lamellen aan de bredere, verticale latten. De smalle, horizontale varianten worden gezien als jaloezieën (shutters). Vroeger (in de jaren ‘70/’80) zag je lamellen eigenlijk alleen in kantoorgebouwen, maar tegenwoordig bestaan ze er in allerlei soorten en maten en zijn ze eigenlijk onmisbaar ter aanvulling van de gordijnen in een modern, chic interieur.

Voordelen van lamellen

Het grootste voordeel van lamellen is de mogelijkheid om licht, lucht en warmte te doseren. Wil je veel licht? Schuif ze helemaal naar de zijkant en hoppa; je hele raam gaat met de billen bloot. Hallo licht! Laat ze opengeklapt voor het raam hangen als je het licht wilt doseren. Veel mensen zien tegen het schoonmaken van de latten op, maar dat is helemaal niet zo moeilijk: pak beide handen in met een nat washandje met glasreiniger en strijk van boven naar beneden over de lamellen. En hupsakee, schoon zijn ze weer.

Strak en clean of knus en warm

Is je inrichting superstrak en clean met veel wit? Leg je zelfs de appels in de fruitschaal recht? Probeer dan antracietgrijze, metalen lamelgordijnen, die komen waanzinnig uit bij een veelal wit interieur. Vooral mooi in bijvoorbeeld een hoogglans witte keuken. Wil je de lamellen juist gebruiken om wat warmte in huis te halen? Kies dan voor een stoffen variant die deels transparant is en deels dicht. Helemaal van nu. Zo hou je pottenkijkers buiten, maar haal je licht naar binnen. Bijvoorbeeld in een warme kleur beige.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon


 
Delen op: