Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Zo combineer je rustige muren met één kleuraccent

29 juli 2015

Heb je ervoor gekozen om je muren strak en simpel te houden met rustige tinten? Dan heb een prachtige basis waarmee je elk seizoen weer opnieuw kunt variëren. Om de serene rust die je muren uitstralen te behouden kies je voor één felle accentkleur en … daar blijf je bij! Oké, zoveel mogelijk dan.

Okergeel: verrassend geraffineerd

Misschien een niet-zo-voor-de-hand-liggende kleur, maar okergeel haalt een flinke dosis warmte in huis en is echt heel makkelijk te combineren. Wij zijn weg van deze felle maar sobere variant van geel, want het geeft zo’n fijn vintage gevoel aan je interieur. Een strakke grijze wand in combinatie met een donker interieur kan er al snel grauw uitzien, maar zet je er een okergele stoel in, dan ziet het geheel er ineens heel geraffineerd uit.

De zon in je slaapkamer

Een accentkleur hoeft niet alleen terug te komen in accessoires. Heb je al eens aan gekleurde vitrage gedacht? Het wit van je muren wordt witter en door de gele kleur voor het raam lijkt het altijd mooi weer, want geel laat mooi warm licht toe. Combineer het met een sprei, kussens of kunstwerkjes in dezelfde kleur om het geheel naar elkaar toe te trekken. Je hebt het niet van ons, maar mocht het je op een gegeven moment te geel worden: dan combineer je je gele vitrage met petrol accessoires, daar wordt je huis echt chique van.

Samen sterker

Regels zijn er om verbroken te worden. Je echt aan één accentkleur houden valt niet mee. Soms haalt de ene kleur juist de andere omhoog en vice versa. Kies er bijvoorbeeld eens niet voor om een kleur uit een schilderij terug te laten komen in je interieur, maar pak een complementaire kleur. Het resultaat zal je verrassen.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright


 
Delen op: