Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Pvc-vloeren: het nieuwe laminaat

22 juli 2015

Bij het kiezen van een vloer denk je vaak meteen aan parket of laminaat. Maar heb je al eens aan pvc gedacht? Pvc-vloeren maken een opmars. En dat is ook niet zo vreemd, want de voordelen stapelen zich op.

Een pvc-vloer gaat lang mee, is gemakkelijk schoon te houden en is – wel zo fijn – heel erg mooi. Met de technieken van tegenwoordig is het mogelijk om pvc-vloeren te maken die niet van houten vloeren te onderscheiden zijn.

Dit wist je vast nog niet

Pvc is de afkorting van polyvinylchloride. In 1926 bedacht de Amerikaan Waldo Semon een manier om pvc flexibel te maken én makkelijk te bewerken. Hierdoor kon pvc ineens voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Vandaag de dag vind je pvc terug in regenkleding, speelgoed, kozijnen en dus ook vloeren.

Pvc vloer isolerend

Pvc is ook fijn voor de onderbuurman, want het loopt super zacht. En als je ook je voeten wilt verwennen combineer je pvc met vloerverwarming. Door de goede warmtegeleiding werkt je vloerverwarming nog efficiënter ook. Zo bespaar je meteen op de energiekosten. Daarbij het pvc ook nog eens makkelijk te leggen, want waar je met laminaat aan de slag moet met een zaag, snij je pvc gewoon op maat met een stanleymes.

Pvc verrassend veelzijdig

Ben je fan van hout? Of val je juist op natuursteen? Met pvc is het allemaal mogelijk: het kleurenpalet is eindeloos. Omdat pvc in zoveel verschillende motieven komt, kun je makkelijk variëren. Denk er bijvoorbeeld eens aan om een deel van je vloer een houtmotief te geven en een ander deel het motief van natuursteen. Zo heb je in een grote ruimte toch de gezelligheid van een hoek.

Interieur advies

Met de eindeloze variatie in kleuren en patronen van pvc vloeren is het raadzaam om bij de aanschaf er van bij uw interieurspecialist ook advies in te winnen over bijpassende raam en wanddecoratie. Bijpassende gordijnen en behang bijvoorbeeld. Het moet wel allemaal kloppen. Zoek uw interieurspecialist en vraag om advies!

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright


 
Delen op: