Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Mini-workshop: Hoe combineer je gordijnen met een twist?

20 juli 2015

Na lang wikken en wegen, kleurstalen en soms hele stofbalen mee naar huis slepen, heb je eindelijk je droomgordijnen gevonden: neutraal maar met een twist. Hoe nu verder? Hint: het zit ‘m in de details.

Stap 1: bepaal je kleurenpalet

Schrijf gewoon eens - heel simpel - op welke kleuren je in je gordijnen ziet terugkomen. En kies kleuren die daar goed bij passen. Een kleurenwaaier kan je helpen om mooie kleurencombinaties te vinden. Vaak kun je die lenen bij een bouwmarkt of verfspeciaalzaak. Laat je creativiteit de vrije loop. Keuzes maken komt later.

Stap 2: maak een moodboard

Moodboards zijn hartstikke handig. Je krijgt in een oogopslag een goed beeld van de sfeer die je huis gaat krijgen. Je kunt ouderwets knippen en plakken of Pinterest gebruiken om jouw ideale woonsfeer te bepalen. Kies je beelden op basis van je kleurenpalet uit stap 1. Nu ga je keuzes maken. Kies twee of drie neutrale kleuren (wit, grijs, zwart of lichtbruin) en één opvallende heldere kleur. Die laatste is je accentkleur. Als het goed is, komt die kleur terug in je gordijnen.

Stap 3: check kleuren in je huis en pas eventueel aan

Nu je moodboard af is, kun je gaan bepalen wat er nog moet gebeuren om je huis af te stylen. Dat kunnen grote of kleine veranderingen zijn. Past de kleur van je muur nu helemaal niet meer bij je nieuwe kleurenpalet, dat is het tijd voor een grote verandering. Is de sfeer in je woonkamer al best in balans? Dan kun je met accessoires in je accentkleur aan de slag om de gordijnen en de rest van je interieur met elkaar te verbinden. Tip: gebruik verschillende tinten van je accentkleur, dat geeft een nonchalant en speels effect.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon


 
Delen op: