Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Zomertrend: paradijselijk interieur met pastelkleuren

15 juli 2015

Pastelkleuren roepen allerlei lieve associaties op. Maar ook als je van wat stoerder houdt kun je prima aan de slag met pastel. Je kunt er echt alle kanten mee op. Waar we eerder zagen dat pastel vooral werd gebruikt als subtiel kleuraccent, zien we nu dat pastel de boventoon voert. En wauw, wat is dat mooi.

Pastel interieur

Je maakt je huis fris en zacht door verschillende pasteltinten met elkaar te combineren. Kies voor één zachte pastelkleur op meerdere muren en accessoires in verschillende pasteltinten. Speel met je kleurenpalet! Heb je een trap of een verhoging in je woonkamer? Kies dan een donkere pasteltint voor de treden en een lichtere pasteltint voor de stootborden, dat geeft een mooi effect. Maak het af met zachtgrijze linnen gordijnen tot iets boven de grond, dat geeft je interieur een frisse en stoere uitstraling. Tip: maak het nóg stoerder en creëer hier en daar een verrassend accent met een felle neon tint.

Colorblocking met poederkleuren

Een tijd geleden kleurde colorblocking vooral het straatbeeld, nu is het de beurt aan je interieur. Ga los met meerdere pasteltinten op één muur. Kiezen was nog nooit zo makkelijk, want vrijwel alle pasteltinten passen bij elkaar. Wil je het geheel toch redelijk rustig houden, kies dan voor verschillende tinten van een kleur, zoals grijsblauw, poederig petrol, en lila. Breng je patroon aan met tape, wacht na een kleurvlak tot het droog is en begin met het volgende vlak. Ben je niet zo’n doe-het-zelver? Een specialist kan je helpen.

Hoe pastelkleuren in interieur proberen?

Je woonkamer in een keer rigoureus veranderen is best heftig. Ben je er nog niet zo zeker van of pastel wel bij je past? Begin dan rustig aan met wat accessoires in verschillende pasteltinten. Hang bijvoorbeeld een mooi grafisch kunstwerk in verschillende poederkleuren aan de wand en leg een groot zacht kussen in een pasteltint op de bank. Wedden dat je binnen no-time de smaak te pakken hebt?

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright


 
Delen op: