Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Maak je woonkamer super-de-luxe met deze glamourtips

13 juli 2015

Je waant je in een wereldstad terwijl je toch echt gewoon thuis op je eigen bank zit. Metropolitan Luxury: een stijl die wordt gekenmerkt door weelderige accessoires, dramatische kunst en lange theatrale gordijnen – Hollywood in de jaren veertig. Deze extravagante stijl is echt niet alleen weggelegd voor de rijken onder ons.

Lange gordijnen

Je materiaalkeuze is het belangrijkst. Kies voor materialen met een rijke uitstraling. Denk aan bont, zijde, satijn, marmer, zilver, goud en natuursteen. Allemaal glanzende materialen die luxe uitstralen. Glamour gaat vaak gepaard met veel - less is more gaat zeker niet op in een jetset interieur. Kies dus voor brede én lange klassieke gordijnen van luxe stoffen als fluweel of katoen met een zijdeglans. Hou je meer van modern? Ga dan voor een lichte stof en combineer het met een overdaad aan satijnen kussens en een zacht kleed van nepbont voor op de bank.

Durf te gaan voor donker

Bruin, zwart en donkergrijs zijn mooie tegenhangers bij glanzende materialen. Wees dus niet bang om voor donkere kleuren te kiezen, vooral op de muren. Als je toch liever voor wat meer kleur gaat, denk dan aan statige kleuren als dieppaars of Nassau blauw. Prachtig in combinatie met zilver en goud. Nog niet luxe genoeg? Ga voor goud op de muur! De metallic muurverf van tegenwoordig is niet van echt goud te onderscheiden: hier lees je er meer over.

Barok stijl

Ga los met accessoires: liever een aantal grote items dan veel kleine prullaria. Denk aan een grote vaas met pauwenveren of een indrukwekkende spiegel in barok stijl. Plaats hier en daar zilveren schalen met stompkaarsen. Ze stralen warmte, gezelligheid én luxe uit. Zet er een paar robuuste geurkaarsen bij en je glamour interieur is helemaal compleet.

Tip: Bekijk voor meer inspiratie de prachtige boeken of de website van de succesvolle Nederlandse interieur designer Eric Kuster.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon


 
Delen op: