Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Woontrend: botanisch wonen - welkom in de jungle!

08 juli 2015

Je huis is je veilige haven, de plek waar je lekker tot rust kan komen. En dat doe je volgens diverse onderzoeken het beste met de kleur groen. In alle tinten. Dat is eigenlijk ook niet zo vreemd - het zit in onze natuur. Alle reden om de natuur in huis te halen: botanisch wonen luidt het credo!

Maak je eigen urban jungle

Snel effect? Zet een aantal potten met planten in verschillende tinten groen bij elkaar op de vloer en je hebt al snel je eigen urban jungle. Heb je de smaak te pakken? Herhaal dit dan op verschillende plekken door het hele huis. Door te werken met kleine ronde vloerkleden - in verschillende maten - creëer je overal groene stillevens. Daarmee krijg je eenheid en dus rust.

Ga los met mos 

Je kunt het ook groter aanpakken en voor een moswand gaan. Het klinkt misschien wat radicaal maar het heeft zo zijn voordelen: het verbetert de akoestiek in de ruimte en geeft een warm gevoel. Je waant je letterlijk in een oase van rust. Maak het helemaal af met een caramelkleurige bamboe vloer. Wauw, bijzonder én oersterk.

Geen groene vingers?

Geen probleem. Er zijn meer dan genoeg andere manieren om de natuur in huis te halen. Ga voor een kleed of kussens met een botanisch motief. Of kies voor gordijnestof Eveline. Als je niet zo dol bent op prints kan je ook kiezen voor de stof Elin, mooi uni met linnen. Maar de natuur biedt meer: wat dacht je van een mooi kokostapijt of -kleed? Zo een die zo lekker ruw voelt aan je voeten. Maak het geheel mooi af met andere elementen uit de natuur als rieten manden, terracotta vazen, houten schalen, et voilà: hallo natuur!

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright


 
Delen op: