Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Kerst 2022

07 december 2022

Volop wooninspiratie voor de gezelligste dagen van het jaar

Het is weer die tijd van het jaar: kerst komt eraan! Heb jij jouw huis al helemaal omgetoverd tot een sfeervol kerstinterieur? Of ben je nog op zoek naar inspiratie? In dat geval lees je snel verder. Want wij hebben dé kersttrends voor 2022 hier voor je op een rij gezet!

Kerstsfeer in en rond het huis

Kerst vieren we samen, maar de laatste jaren was dat niet altijd het geval. We zien dan ook dat velen het dit jaar dubbel en dwars willen inhalen. Met veel kerstsfeer in en rond het huis. Leef je dus uit met sokken bij de haard, kerstkransen aan de deur en lichtjes in de tuin. Zo hebben jouw gasten de kerstsfeer al te pakken voordat ze ook maar één voet over de drempel hebben gezet.

Duurzaam? Of vintage?

Of je het nu duurzaam, recycling of vintage noemt, feit is dat het hergebruik van oudere kerstspullen dit jaar een echte trend is. Omdat het zonde is om elk jaar maar weer nieuwe spullen te kopen. Maar ook omdat die oude kerstspullen die je op de zolder bij je ouders of je oma nog vindt, eigenlijk heel erg leuk zijn! Duik dus even in die dozen vol spullen van vroeger en kies uit wat je het mooiste vindt. Of wat de meeste herinneringen heeft. Want zo nu en dan even terugdenken aan de kerstfeesten van vroeger, hoort toch ook echt bij deze dagen.

Een witte kerst, in huis

Dreaming of a white Christmas? Tja, de kans op een witte kerst is in ons land meestal niet heel erg groot. Maar dat hoeft ook niet voor een echte kerstsfeer. Je maakt dan van jouw interieur gewoon een winterwonderlandschap! Met witte, blauwe, zilveren of metalen decoraties in de kerstboom en als accessoires in je huis heb je al heel snel een echt winters gevoel. En wie weet wordt het dan buiten ook nog echt wit…

Minimalistisch en sfeervol

Houd jij wel van het kerstgevoel maar niet van te veel bonte kleuren? Dan kies je voor de minimalistische kersttrend. Met een of twee rustige tinten zoals wit, zilver of naturel. Combineer dat met veel dennengroen, transparante glazen kerstballen en andere glazen details. Je hebt dan wel de kerstsfeer terwijl je ook geniet van de rust om je heen. En ben je bang dat het misschien te saai wordt met maar één kleur? Combineer dan accessoires van dezelfde kleur in verschillende grootte, vorm en materialen.

Boho-ho kerst

Is jouw woonstijl al een gezellige mix van kleuren, materialen en accessoires met een vleugje retro? Grote kans dat jij de Bohemian kersttrend dan ook helemaal leuk vindt! Mix en match de kleuren die jij het mooiste vindt en combineer ze met natuurlijke materialen zoals rotan, hout en jute of sisal. En versier je niet alleen de kerstboom maar ook een paar kersttakken en wat kerststukjes voor in jouw huis? Dan past dat helemaal bij deze boho-ho-ho kerst!

Koperen kerst

Een echte trendkleur van dit jaar is koper. In combinatie met bruintinten of als accentkleur bij wit en crème is het een mooie kleur die veel sfeer in huis brengt. Ook in de raamdecoratie zagen we het dit jaar veel terugkomen, als kleur voor de raambekleding zelf maar ook als detail in bijvoorbeeld ladderbanden voor houten of aluminium jaloezieën. Niet zo gek dus dat deze kleur dit jaar ook een echte kerstrend is. Want koper combineert mooi met goud of oudroze, ook echte kerstkleuren van dit moment. Het geeft je interieur meer warmte en een vleugje chic. Zin in een sfeervol kerstinterieur? Dan mag de kopertint niet ontbreken!

Classical Christmas

Niet echt een trend, maar wel typisch kerst zijn de kleuren rood-wit, zilver, goud en groen. Voor een echt klassiek kerstgevoel kun je met deze kleuren niet misgaan. Gebruik ze in de ornamenten, in accessoires in je interieur en je hebt heel snel het echte kerstgevoel te pakken!

Ook buiten in kerstsfeer

Kerst is een moment dat we elkaar ontmoeten en samenzijn. En dat doen we meestal binnen. Maar breng ook eens je tuin of balkon in een kerstsfeer die past bij de stijl van je interieur! Kies voor decoraties die geschikt zijn om buiten op te hangen en neem die in dezelfde kleur of stijl van binnen. Door je buiten bij je interieur te betrekken, heb je nog meer kerstsfeer om je heen tijdens deze donkere dagen.

Volop inspiratie, bij MrWoon

Voor wooninspiratie kun je altijd terecht bij MrWoon, ook als je leuke of mooie accessoires zoekt voor jouw interieur tijdens de kerstdagen. Kom eens langs, we staan voor je klaar!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Kerst 2022?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: