Isolatietip: dubbele raamdecoratie

22 november 2022

Bespaar energie met mooi gecombineerde gordijnen

De eerste echte koude dagen zijn al geweest terwijl de winter moet nog komen. De kachel zal dus weer vaker aan moeten, maar met de huidige energiekosten doe je dat misschien liever niet. Hoe je dan toch de warmte in huis houdt? Met dubbele raambekleding! Een slimme isolatietip waarmee je niet alleen meer sfeer maar vooral ook meer warmte en comfort in huis houdt.

Energie besparen met gordijnen

De hoge energieprijzen zijn dagelijks in het nieuws, net zoals allerlei tips om energie te besparen. Een effectieve tip is raamisolatie. Zoals ook MilieuCentraal op haar site* meldt, kun je energie besparen met goede gordijnen.

Isoleren met raambekleding, snel en makkelijk

Via de ramen kan tot wel 50% van de warmte in huis ontsnappen. Zelfs als je dubbel glas hebt, verdwijnt nog zo’n 20% van de warmte in huis via de ramen. Wist je dat de best isolerende raambekleding voor enkel glas zelfs beter isoleert dan gewoon dubbel glas? Isoleren met raambekleding is dan ook de snelste en makkelijkste manier om dat energieverlies tegen te gaan.

Verwarming een graadje lager

Ook tocht in huis zorgt voor energieverlies. Om het dan toch aangenaam warm binnen te hebben, moet je blijven stoken. En dat wil je zeker nu natuurlijk niet! Met gordijnen kun je die tocht al verminderen. Ook wordt de gordijnstof warmer dan het glas zelf. Daardoor voelt het binnen behaaglijker aan met gordijnen voor de ramen en kun je de verwarming alsnog een graadje lager zetten.

Isolatiedeken tussen twee gordijnen

Natuurlijk houdt niet elke vorm van raamdecoratie alle warmte in huis. Een transparant gordijn bijvoorbeeld ziet er heel mooi uit, maar draagt niet heel veel bij aan de energiebesparing. Maar combineer je zo’n gordijn of in-between met een dikker overgordijn, dan werkt dat wel isolerend. Dat komt door de dubbele laag gordijnstof. Tussen de twee gordijnen ontstaat een luchtlaag die als een buffer voor de ramen hangt. Die buffer werkt als een isolatiedeken in de kamer. Het houdt de warmte binnen en voorkomt dat de kou naar binnen komt. Het gevolg? Een warmer, behaaglijk huis zonder dat je extra moet stoken omdat je warmte verliest.

Combinaties met gordijnen

Wil je maximale isolatie? Kies dan voor raamdecoratie die daar extra geschikt voor is. Zoals gevoerde gordijnen, gevoerde vouwgordijnen of dikkere gordijnen van bijvoorbeeld velours. Combineer deze gordijnen met een mooie in-between en je hebt de dubbele raambekleding die perfect isoleert en ook nog eens heel veel sfeer geeft!

Duette®Shades voor raamisolatie

Ideaal als isolatie zijn natuurlijk de Duette®Shades. Dat is een raamproduct waarbij twee stoflagen aan elkaar verbonden zijn als een zogenoemde ‘honingraat’. In die honingraat ontstaat net zo’n isolerende luchtlaag als tussen twee soorten raambekleding. Met Duettes voor het raam bespaar je daardoor al veel op de energiekosten. En combineer je bijvoorbeeld transparante Duettes met velours overgordijnen, dan is het isolerende effect nog groter.

Isolatie met dubbele raambekleding? MrWoon adviseert!

Wil je jouw huis snel en effectief isoleren? Kies dan voor een dubbele laag raambekleding en je hebt direct een warmer, comfortabeler huis met ook nog eens meer sfeer. Wil je weten welke soorten raambekleding mooi staan bij jouw interieur? Kom dan naar de winkel van MrWoon bij jou in de buurt. Onze interieurstylisten staan voor je klaar om je persoonlijk te adviseren.

Bronvermelding: *) https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/isoleren-en-besparen/isolerende-raambekleding/

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Isolatietip: dubbele raamdecoratie?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: