Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Past(w)el bij het raam

06 juli 2015

Als iéts je interieur opfrist dan zijn het wel pastelkleuren. En het mooie is, dat je er de zomer een beetje mee kunt verlengen. In huis in ieder geval. Kies voor lichte, poederige kleuren met een subtiele glans en plaats die bij het raam. Dit kan een pastel servies zijn, maar bijvoorbeeld ook gordijnen. Door de licht reflecterende deeltjes haal je een extra dosis daglicht in huis.

Poederige kleuren en daglicht: een ijzersterk duo

Vaasjes en kandelaren in zachte poederige kleuren weggemoffeld achterin een donkerbruine kast of uitgestald op een donkere tafel? Zonde! Zachte pastelkleuren komen pas echt tot hun recht met veel wit eromheen en het liefst ook een scheutje daglicht. Zet je accessoires in pastelkleuren dus zoveel mogelijk in de buurt van een raam, bij voorkeur op een witte tafel. Zo maak je optimaal gebruik van het binnenvallende licht.

Frisse accessoires

Licht roze en pastelblauw mogen ook best in andere ruimtes gezien worden dan alleen de babykamer. Wij werden enthousiast van dit originele idee: koop een grote klos garen in poederig roze en gebruik als een vaasje (uiteraard met nepbloem). Of probeer eens een grote witte kandelaar met een mix van pastelgroene en witte kaarsen. Staat prachtig en lekker fris.

Aan de roede

Blij met het frisse effect van al die poederige kleurtjes? Trek het dan door en vervang je oude (stoffige) gordijnen door lichte, pastelgekleurde exemplaren. Ga op zoek naar een set met subtiele glans. Dit versterkt het effect van al die frisse kleuren dankzij het weerkaatsende daglicht. Ook mooi: gordijnen van wit linnen met een zachtroze bloemmotief. De linnen stof laat daglicht door en de bloemen maken vrolijk. De lente in huis, midden in de zomer!

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright


 
Delen op: