Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Bespaar op energie met isolatie voor het raam

04 oktober 2022

Dat kan met deze raamdecoratie

De energiekosten gaan door het dak en de herfst en winter komen eraan. Geen beste combinatie zeg maar. Wat wel een slimme combinatie is, zijn twee stuks raamdecoratie voor je ramen. Daarmee isoleer je snel en sfeervol. Want je voorkomt dat de warmte door de ramen je huis weer uitvliegt. Bespaar dus ook op je energie en kies voor mooie isolatie voor het raam met deze raamdecoratie.

Voordelen dubbele raamdecoratie

Twee lagen raamdecoratie voor het raam is niet nieuw. Het wordt al jarenlang gedaan voor meer sfeer, betere akoestiek en de ideale mix van een mooie lichtinval overdag en maximale privacy in de avond. Dat daarbij de isolatie ook verbeterde, was een bijkomend voordeel. Maar in tijden als deze wordt dat ineens veel belangrijker. Meer en betere isolatie dus, terwijl het ook nog eens zorgt voor meer sfeer, meer privacy en een aangename akoestiek. De voordelen van dubbele raamdecoratie zijn hetzelfde, maar de (gunstige) impact op de energierekening is vele malen groter!

Daarom isoleert dubbele raamdecoratie zo goed

Twee soorten raamdecoratie samen voor het raam isoleren zo goed doordat er een extra barrière voor het raam komt. Bij dubbel glas is het warmteverlies via de ramen al zo’n 20%, bij enkel glas gaat wel 50% van de warmte in huis naar buiten! Met een dubbele laag raamdecoratie voorkom je dat warmteverlies, waardoor het binnen warmer blijft terwijl je niet extra hoeft te stoken om het warmteverlies te compenseren. Dat merk je in het comfort binnen, maar vooral aan je energierekening!

Isoleren met deze combinaties in raamdecoratie

Combinaties in raamdecoratie om beter te isoleren, maak je met bijvoorbeeld: • In-betweens met verduisterende gordijnen • Transparante vouwgordijnen met gevoerde gordijnen • Houten jaloezieën met overgordijnen • Semi-transparante gordijnen met verduisterende rolgordijnen • Duette®Shades of plissés met gordijnen Of een variant op een van deze voorbeelden. Het is sowieso slim om een transparant met een verduisterend raamproduct te combineren. Dan profiteer je maximaal van alle voordelen die de verschillende raamdecoratie je bieden.

Gevoerde gordijnen

Ook overgordijnen of gevoerde gordijnen zijn ideaal als isolatie voor het raam. Hoe dikker de stof, hoe meer ze de warmte binnenhouden en dus goed isoleren. En veel gewone gordijnstoffen kunnen ook gevoerd worden. Is de stof van jouw keuze dus te dun? Vraag dan of het gevoerd kan worden. Wist je dat we zelfs vouwgordijnen kunnen laten voeren?

Duette®Shades besparen tot wel 25% op de energiekosten

Duette®Shades zijn elegante raamdecoratie die vlak voor het raam hangen. Je herkent ze aan de opvallende ‘honingraat’ waarmee de twee stoflagen met elkaar verbonden zijn. En juist die honingraat zorgt ervoor dat de Duettes van zichzelf al heel goed isoleren. In die honingraat ontstaat namelijk een stilstaande luchtlaag die als een barrière voor het raam werkt. Daarmee voorkomt het dat de warmte lucht naar buiten verdwijnt of de koude lucht naar binnen komt. ’s Zomers is het trouwens ook ideaal; dan houdt het de warme lucht weer buiten. Met Duette®Shades bespaar je tot wel 25% op de energiekosten!

Gordijnen tot de vloer of niet?

Een veelgestelde vraag is of de gordijnen nu juist wel of niet tot de vloer moeten komen. En het beste antwoord daarop is dat dat afhangt van de locatie van de radiatoren. Hangen die tegen de muur onder de ramen? Dan is het niet slim om je gordijnen tot de vloer te laten komen. Ze houden de warmte dan tegen waardoor je het binnen alsnog niet warm krijgt. Heb je vloerverwarming of radiatoren tegen een andere muur? Dan zijn kamerhoge gordijnen wel een aanrader omdat je daarmee alle warmte in de ruimte houdt.

MrWoon, ook voor isolatie met raamdecoratie

Er zijn dus heel veel soorten raamdecoratie, en heel veel mogelijke combinaties om optimaal te isoleren zodat je energie kunt besparen. Wat de beste oplossing met raamdecoratie is die zowel past bij jouw interieur als bij jouw woonwens en woonsituatie? Daar adviseert de interieurstylist bij elke winkel van MrWoon je graag persoonlijk in. Je krijgt daar altijd een warm welkom!

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Bespaar op energie met isolatie voor het raam?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: