Kom tot rust in een groen droomlandschap

12 september 2022

Heerlijk slapen in een groene slaapkamer

Echt tot rust komen? Dat doe je natuurlijk in je slaapkamer. Zorg er dan wel voor dat je daar een oase van rust creëert, een waar droomlandschap zeg maar. En dat kan heel goed met de kleur groen. Groen staat voor stabiliteit, gezondheid, balans, vernieuwing en natuurlijk de natuur. Maar het ontspant ook en is rustgevend. Ideaal dus voor je slaapkamer!

Uitgerust wakker worden, in een donkere slaapkamer

Een slaapkamer waar je tot rust komt, zorgt er ook voor dat je uitgerust wakker wordt. Maar daarvoor moet je wel goed kunnen slapen. Een donkere slaapkamer is dan ook een must! Gelukkig kun je daar heel goed zelf voor zorgen. Met de juiste raamdecoratie.

Combineer twee soorten raamdecoratie

Wil je de slaapkamer optimaal verduisteren? Dan raden wij je aan om twee soorten raamdecoratie met elkaar te combineren. En dat kan in allerlei varianten. Neem bijvoorbeeld verduisterende overgordijnen bij mooie in-betweens. Of kies voor jaloezieën in EasyClick zodat er geen enkel spoortje licht nog naar binnen schijnt, en hang daar mooie velours of wollen gordijnen voor.

Verduisterend

De kunst is natuurlijk om in ieder geval raamdecoratie te kiezen die verduisterend werkt. Daarmee ban je ongewenst licht en zorg je dat je op elk moment van de dag in een donkere slaapkamer kunt slapen. Er zijn talloze verduisterende gordijnstoffen maar let ook op de zijkanten. Als daar nog licht langs kiert, blijft het alsnog een beetje licht in de kamer. Gordijnen die over de hele breedte van de wand opgehangen worden of raamdecoratie in EasyClick, het handige montagesysteem voor jaloezieën, plisségordijnen en Duette®Shades, houden dat ongewenste licht buiten.

En lichtdoorlatend

Naast de verduisterende raamdecoratie, kies je vervolgens iets dat overdag wel licht doorlaat. Zoals in-betweens of transparante plissés bijvoorbeeld. Je hebt dan wel iets voor de ramen hangen maar je profiteert ook van het daglicht.

Voordelen van dubbele raamdecoratie

Door raamdecoratie slim te combineren, bepaal je dus zelf wanneer het donker in je slaapkamer is. Dé voorwaarde om echt tot rust te kunnen komen op de momenten dat jij dat wilt! Maar met twee soorten raamdecoratie heb je meer voordelen. Ze isoleren bijvoorbeeld dubbel zo goed waardoor je geen last hebt van tocht. En ze houden geluid buiten waardoor je niet zo snel gestoord wordt door langsrijdend verkeer, buitenspelende kinderen of andere geluiden die bij jou voor de deur voorkomen.

Gordijnstof Moved: wol en 100% gerecycled

Een andere mooie combinatie kun je ook maken met een gordijn en vouwgordijn van de gordijnstof Moved. Dit is een wollen in-betweenstof die 100% gerecycled is. Het is brandvertragend en leverbaar in 40 kleuren. Dus ook in een mooie tint groen! Kies je voor twee verschillende soorten raamdecoratie van dezelfde gordijnstof, dan creëer je een rustige balans terwijl je maximaal profiteert van de voordelen van de wollen stof! Wol isoleert, dempt en zorgt voor een aangename temperatuur in de ruimte. Ideaal dus voor de slaapkamer!

Realiseer jouw droomslaapkamer, bij MrWoon

Droom jij ook van een aangename en rustgevende slaapkamer? Laat je dan inspireren door MrWoon en kom langs. Hier vind je heel veel soorten raamdecoratie in de mooiste tinten groen. En in andere kleuren als je dat liever hebt. Onze vakmensen helpen je jouw droomslaapkamer te realiseren. Zien we je snel?

Bron: MrWoon

Gratis afspraak over Kom tot rust in een groen droomlandschap?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: