Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Muurdecoratie. Mag het allemaal wat spannender?

01 juli 2015

Als het op de muren aankomt spelen we al gauw op safe: roomwit, misschien een tint grijs of als we heel gek doen geven we één wand een opvallende kleur. Maar er zijn nog zoveel meer gave dingen die je met een wand kunt doen!

Hout aan de muur

Dé trend van nu: hout aan de muur. De structuur, de geur ... hout leeft! En het geeft niet alleen karakter aan je huis, het kan ook een oplossing zijn om eindelijk het gekibbel van de buren niet meer te horen. Veel werk? Welnee! Tegenwoordig koop je bij de meeste bouwmarkten decoratief zelfklevend hout. Dat plak je gewoon per latje aan de muur. Combineer je ruwe houten wand met zandkleurige linnen gordijnen, dat brengt weer rust in je interieur. Wil je geen écht hout in huis, ga voor behang met houtpatroon. Maar neem dan wel die met reliëf, dat maakt het net wat spannender.

Rauwe wanddecoratie

Zoek je het nog veel rauwer, ga dan voor verschillende metalen wandpanelen. Aan de muur geboord met grote opvallende schroeven. Zo geef je meteen die populaire industriële look aan je huis. Elke plaat is nét even anders van kleur, dat geeft een speels effect. Als je kiest voor zo'n opvallende wand als deze, maak dat dan de eyecatcher van je huis en hou de rest van je interieur rustig. Zoek de spanning op door accessoires te kiezen in één kleur, maar van verschillende materialen. Denk aan grof gebreide wollen kussens op de bank en een grote handgeblazen vaas op de grond. Allemaal in dezelfde kleur - bijvoorbeeld petrol.

Hoe groter, hoe beter

Heb je de ruimte en ben je op zoek naar iets dat minder ingrijpend is, maar net zo opvallend? Ga voor een indrukwekkend groot kunstwerk. Dat kan een prachtige foto zijn, een schilderij of zelfs een stuk bijzonder behang op een paneel. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat de kleuren uit je interieur terugkomen in het kunstwerk. Dan komt 't het beste tot zijn recht.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon


 
Delen op: