Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Pak uit met kunst aan de muur

02 augustus 2022

Mooi in je interieur

Creëer jouw unieke, eigen interieur met een mooie verzameling kunst aan de muur. Of een groot kunstwerk. Wat voor kunst dat is? Dat bepaal jij. Alles van jouw mooiste vakantiefoto’s en dierbaarste tekeningen van de kinderen tot een zeefdruk of een gesigneerd kunstwerk. Tegen een mooie achtergrond of in een mooie samenstelling geeft het je interieur jouw persoonlijke touch. Leef je dus uit en geniet van jouw unieke kunstmuur!

Contrast met de muur

Een donker schilderij op een lichte muur, of precies andersom. Maar ook een afbeelding van een tere bloem voor een verweerde muur. Of een foto van een ruige kust op een strakke muur. Kies een afbeelding die compleet anders is dan de achtergrond en je creëert een contrast die het kunstwerk nog meer diepte en spanning geeft.

Achtergrond bij een kunstwerk

Sowieso is de achtergrond van de kunstwerken van belang. Is het je wel eens opgevallen dat veel musea hun mooiste werken tegen een donkere achtergrond tentoonstellen? Zo hangt de Nachtwacht voor het donkere Rijks Zwart Grijs. Een kleur die heel donkerblauw lijkt door het daglicht in die zaal maar waarop het wereldberoemde schilderij nog beter uitkomt. Ook al heb jij geen Nachtwacht aan de muur, het effect kun je wel thuis nabootsen. Door ook een muur in een diepe, donkere kleur te verven en daarop jouw kunstcollectie te hangen.

XL-kunst of een artwall?

Ook het formaat van jouw kunst bepaalt de impact die het op de ruimte heeft. Een groot XL-kunstwerk is imposant maar straalt ook rust uit. Kun je niet kiezen of wil je liever meerdere kleine stukken aan de muur hangen, maar wil je niet dat het te druk wordt? Zoek dan in al die kleine stukken toch iets dat het een eenheid geeft. Door allemaal zwart-wit foto’s te nemen, afbeeldingen van dezelfde grootte of ze allemaal in hetzelfde soort lijstje te hangen. Of zoek een duidelijk terugkerend thema in de afbeeldingen of foto’s. Ook dan heeft jouw artwall toch een uniformiteit waardoor het rustig oogt.

Collectie kunst

Hoeft het niet zo strak of rustig te zijn? Dan kun je natuurlijk ook helemaal losgaan met alles wat jij mooi vindt. Neem bijvoorbeeld wat foto’s en combineer dat met leuke voorwerpen die voor jou een speciale betekenis hebben. Bevestig een paar smalle plankjes aan de muur en je kunt de hele verzameling kunstvoorwerpen daarop neerzetten. En, wel zo makkelijk, je vervangt het eenvoudig zodra je iets nieuws aan je collectie wilt toevoegen.

Mix en match met je interieur

Door de kleur of kleuren van jouw kunstwerk af te stemmen op de rest van het interieur, wordt het ook echt onderdeel daarvan. Dat betekent overigens niet dat je het kunstwerk moet laten opgaan tegen de achtergrond of in je interieur. Dan valt het niet meer op en dat zou zonde zijn. Maar kijk eens welke contrastkleur jij in de ruimte hebt en laat die terugkomen in het kunstwerk. Of doe het andersom; kies een mooi kunstwerk en zoek daarbij een in-between of overgordijn waarin een van de kleuren uit dat kunstwerk terugkomt. Het effect van het geheel wordt daardoor nog meer versterkt.

Advies voor jouw artwall, bij MrWoon

Of je nu een collectie van posters ophangt, een echte artwall maakt van persoonlijke foto’s of kiest voor een XL-schilderij, jouw keuze bepaalt de invloed op je interieur. Vind je het lastig om te bedenken wat mooi staat bij jou thuis? Vraag ons dan om advies. In elke winkel van MrWoon staan creatieve en ervaren interieurstylisten voor je klaar. Kom eens langs, ze helpen je graag!

Bron: MrWoon


 
Delen op: