Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Knappe trap - originele trappen in huis

29 juni 2015

Kan jouw trap wel een oppepper gebruiken? Ben je erop uitgekeken? Of wil je ‘m omtoveren tot dé eyecatcher van je huis? Ter inspiratie: creatieve ideeën voor een heuse trapmetamorfose.

Lichtspel

Je moet er misschien wat dieper voor in de buidel tasten maar hoé chic is het wel niet om onder elke trede een klein spotje in te bouwen? Staat niet alleen mooi, maar voorkomt ook valpartijen voor wie laat in het donker de trap op komt. Er bestaan speciale led-trapspots, maar laat liever een specialist komen om de lampen in te bouwen. De spots kunnen trouwens ook bovenop de treden of aan de zijkant.

De trap verven

Mocht je trap midden in de woonkamer staan – en je hebt een dosis lef – schilder ‘m dan in z’n geheel kanariegeel. Zo wordt het dé eyecatcher van de woonkamer en kun je de rest rustig houden met wit en aardetinten zoals muisgrijs. Een standaard type trap op de gang? Maak er een bijzondere kleurwaaier van door de zijkanten van de treden (de stootborden) in één kleur te verven en van onder naar boven donkerder of lichter. (Of kies voor een vrolijke regenboog.) Echte creatievelingen schilderen een traploper over de gehele lengte van de trap of hun favoriete quotes op de stootborden.

Behang op de trap

De trap behangen is leuk en origineel. Het is even een lastig karwei, maar behang de stootborden met een leuk motief. Want waar bloemetjesbehang op de muur nogal eens tuttig wordt gevonden, is het op de zijkanten van de traptreden juist heel verrassend en uniek. Strepen, blokjes of een ander motief doen het ook erg goed. Eigenlijk is hier alles geoorloofd. Behang op de zijkanten van de treden staat bovendien heel strak en chic (mits goed aangebracht uiteraard). Niet zo'n klusser? Laat je dan helpen door een expert!

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright


 
Delen op: